Μέσα στο έτος αναμένεται στην αγορά η «καυτή» έκδοση της Camaro με τα διακριτικά ZL1 και τον V8 turbo κινητήρα 6,2 λίτρων απόδοσης 640 ίππων και 870 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμερικανικό sportcar εφοδιάζεται με το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις. Η Chevrolet θεωρεί ότι το σασμάν είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί στην αγορά, ξεπερνώντας ακόμα και το PDK της Porsche, το οποίο θεωρείται κορυφαίο του είδους.

Σύμφωνα με την αμερικανική φίρμα, το Hydra-Matic είναι ταχύτερο σε όλες τις αλλαγές έχοντας τελική σχέση μετάδοσης -7.39 της μονάδας. «Η μετάβαση από την πρώτη σχέση στην δεύτερη, είναι 36% ταχύτερη από ότι στο PDK ενώ τα ανεβάσματα από την δεύτερη στην τρίτη και από την τρίτη στην τέταρτη, είναι κατά 27% και 26% ταχύτερα, αντίστοιχα», αναφέρει η Chevrolet.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να επιτύχει τέτοιες αλλαγές και να διατηρεί τη μέγιστη λειτουργία του κινητήρα σε όλο το φάσμα των στροφών, οι μηχανικοί της εταιρείας τοποθέτησαν έξι συμπλέκτες στο 10άρι κιβώτιο και ένα μετατροπέα ροπής. Ο συνδυασμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να αλλάζει ταχύτητες σε εκπληκτικούς χρόνους, με την ποιότητα λειτουργίας να είναι σε εξαιρετικά επίπεδα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης