Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Βρισκόμαστε αναμφίβολα σε μεταβατικό στάδιο. Το ρεύμα της εποχής επιβάλλει σχεδόν σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κινηθούν… ηλεκτρικά. Οι περισσότερες αυτό κάνουν. Προχωρούν όσο το δυνατόν ταχύτερα μπορούν, για να ανταπεξέλθουν στον σκληρό ανταγωνισμό που αρχίζει να παίρνει… «φωτιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν εταιρείες (κυρίως στις ΗΠΑ) που εξακολουθούν να εξελίσσουν και να κατασκευάζουν ακόμα πανίσχυρους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η Dodge διαθέτει από τον περασμένο Νοέμβριο, τον «Hellcat Redeye V8», ενώ η Ford συνεχίζει να προσφέρει τον «Godzilla» με τα δύο turbo. 

Στο «παιχνίδι» έχει μπει και η Honda, με το μοτέρ του Civic Type R. Τώρα, μας έρχεται η είδηση από την Chevrolet, η οποία παρουσιάζει τον ισχυρότερο κινητήρα που έχει δημιουργήσει ποτέ. Τον «ZZ632/1000». Με νούμερα που προκαλούν… «ίλιγγο»!

Οκτώ κύλινδροι διάταξης V, 10,35 λίτρα και 1.004 ίπποι!Ο Big Block V8 της αμερικανικής εταιρείας είναι 10,35 λίτρων και αποδίδει 1.004 ίππους στις 6.600 σ.α.λ. με 1.188 Nm ροπής στις 5.600 σ.α.λ., χρησιμοποιώντας βενζίνη 93 οκτανίων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας φέρει ομοιότητες με το 8κύλινδρο μοτέρ που φορά η COPO Camaro (ZZ572), αν και εκείνο είναι μόνο… 9,4 λίτρων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος «ZZ632/1000» έχει υπερκυβιστεί, με τους κυλίνδρους να έχουν αυξηθεί σε διάμετρο κατά 0,040 ίντσες. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, έχει περάσει ήδη 200 φορές με επιτυχία τις κατάλληλες δοκιμές και έχει «μπει» φυσικά στο δυναμόμετρο. Η Chevrolet θα παρουσιάσει επίσημα το νέο κινητήρα, στην έκθεση SEMA 2021, τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίθανη Camaro με απόδοση άνω των 1.000 ίππων

Πάει και αυτή η Corvette!
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης