Το αυτοκίνητο των ονείρων, αυτό που όλοι θα ήθελαν να δουν έστω και μια στιγμή από κοντά και να απολαύσουν τη μαγευτική σχεδίαση του, παρουσίασε στη Φρανκφούρτη η γαλλική εταιρεία κατασκευής hypercars.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bugatti έκλεψε τις εντυπώσεις στη γερμανική έκθεση, κάνοντας τους πάντες να μείνουν με το στόμα ανοικτό. Το Vision Gran Turismo Concept είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό δημιούργημα, ένα τετράτροχο αγωνιστικών προδιαγραφών που θα εμφανιστεί στις εικονικές πίστες του παιχνιδιού Gran Turismo 6.

Πάνω σε αυτό θα βασιστεί το επόμενο υπέρ-αυτοκίνητο παραγωγής της μάρκας και πιο συγκεκριμένα το Chiron, που θα δούμε τους επόμενους μήνες. Η σχεδίαση του είναι άκρως επιθετική, με την «άγρια» μάσκα, τα χαρακτηριστικά φώτα, την τεράστια πίσω πτέρυγα, τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, το κεντρικό πτερύγιο και το γιγαντιαίο splitter, να αιχμαλωτίζουν το βλέμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκπληκτικό πρωτότυπο, υιοθετεί στοιχεία από τα θρυλικά αγωνιστικά της Bugatti, όπως την Type 57 Atlantic του 1936 και την Type 57 G Tank του 1937. Φουτουριστικό είναι και το εσωτερικό, με τις δερμάτινες επενδύσεις, το alcantara, τα ματ και μπλε ανθρακονήματα, να συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους.

Πάνω στο τιμόνι είναι ενσωματωμένη μια ψηφιακή οθόνη, προσφέροντας κάθε πληροφορία στον οδηγό. Τροφοδοτείται από τον W16 κινητήρα και διαθέτει σύστημα τετρακίνησης. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 400 χλμ/ώρα σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έγιναν στη ψηφιακή πίστα του Le Mans στο Gran Turismo 6. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης