Τις τεχνολογικές δυνατότητες της τρισδιάστατης εκτύπωσης αξιοποιεί η γαλλική φίρμα, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την κατασκευή, περιορίζοντας το βάρος και ενισχύοντας την αντοχή των εξαρτημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bugatti χρησιμοποιεί έναν προηγμένο 3D εκτυπωτή για τη δημιουργία των απολήξεων τιτανίου στα μοντέλα Chiron Pur Sport και Chiron Super Sport 300+, κάτι το οποίο εφαρμόζεται πρώτη φορά στον χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το βάρος των απολήξεων είναι μόλις 1.850 γραμμάρια -έναντι 3 κιλών των υπολοίπων εκδόσεων της Chiron- και μαζί με το κάλυμμα και τον βραχιόνα έχουν μήκος 220 χλστ., πλάτος 480 χλστ. και ύψος 130 χλστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την εκτύπωση των τμημάτων τιτανίου χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα προηγμένης τεχνολογίας λέιζερ των 400 Watt. Η διαδικασία απαιτούσε εξαιρετική ακρίβεια, καθώς στο λεπτότερο τμήμα το πάχος του τοιχώματος είναι 0,4 χλστ., ενώ όλο το κομμάτι αποτελείται από 4.200 στρώματα μεταλλικής σκόνης.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες 3D απολήξεις τιτανίου μπορούν αντέξουν σε θερμοκρασίες έως 650 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης