Η Bugatti αποκάλυψε τον Οκτώβριο του 2020 την Bolide.Ένα φουτουριστικό αυτοκίνητο πίστας, με αναλογία κιλών ανά ίππο 0,67 .Τον περασμένο Αύγουστο, η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε την έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου, το οποίο θα κατασκευασθεί σε 40 μονάδες. Βέβαια απευθύνεται μόνο σε «γερά» πορτοφόλια. Κρατηθείτε. Για να αποκτήσεις την Bolide θα πρέπει να «κόψεις» μια επιταγή αξίας 4,7 εκατομμύρια δολάρια ( περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ ).

Ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, χωρίς κανένα τρόπαιο στην κατοχή του, η «βολίδα», θεωρούνταν χωρίς καμία αμφιβολία, ένα εξωτικό hypercar .Τώρα όμως, διαθέτει και επισήμως βραβείο, για την αναμφισβήτητη εντυπωσιακή εξωτερική του εμφάνιση. Κατά τη διάρκεια του 36ου  Festival Automobile International, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, η  επιτροπή των κριτών που αποτελούταν από επαγγελματίες σχεδιαστές διεθνούς κύρους, χάρισαν τη νίκη στην Bugatti Bolide. Οι κανόνες στη συγκεκριμένη κατηγορία του διαγωνισμού, επιτρέπουν να λάβουν μέρος σπορ κατασκευές που κοστίζουν περισσότερο από 60.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη θεσπέσια κατασκευή φορά W16 κινητήρα 1.850 ίππων, ενώ το βάρος δεν ξεπερνά τα 1.240 κιλά
Σαν να ήρθε από άλλον πλανήτη

Το καλύτερο πράγμα στην υπόθεση Bolide, είναι πως το αυτοκίνητο παραγωγής δεν θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από το σχέδιο του πειραματικού πρωτότυπου μοντέλου και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Πιο πολύ βέβαια ευχαριστεί εκείνους που είναι έτοιμοι να ξοδέψουν ένα τόσο μεγάλο ποσό για την απόκτησή της Bolide. Και σωστά δεν θα πρέπει να διαφέρει απο το πρωτότυπο αφού αυτοί που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να την αγοράσουν δεν θα ήθελαν να παραλάβουν κάτι διαφορετικό, απο το αυτοκίνητο που κέρδισε το βραβείο.

Η Bugatti υπόσχεται πως ακόμα και με τις αλλαγές που σκέπτεται να πραγματοποιήσει στο μοντέλο παραγωγής Bolide, το αυτοκίνητο θα διατηρεί την εκπληκτική αναλογία κιλών ανά ίππο και φυσικά τις εξαιρετικές επιδόσεις. Έχετε κατά νου, πως κάτω από το καπό βρίσκεται κινητήρας W16 με ισχύ 1.850 ίππων, τη στιγμή που το βάρος δεν ξεπερνά τα 1.240 κιλά, ενώ η τελική ταχύτητα είναι άνω των 500 χλμ./ώρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια εκδήλωση στο Παρίσι, το Audi Q4 E-Tron Sportback ανακηρύχθηκε, ομορφότερο αυτοκίνητο της έκθεσης, ενώ το DS Aero Sport Lounge, το πιο όμορφο πρωτότυπο αυτοκίνητο. Η Mercedes-Benz Vision AVTR κέρδισε στην κατηγορία των φουτουριστικών  ενώ η Maserati MC20 πήρε τη νίκη ανάμεσα στα supercars.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δοκιμές στα 440 χλμ./ώρα για την Bugatti Chiron Super Sport

Στη νέα Bugatti Chiron πληρώνεις 2.000€ ανά ίππο!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης