Επιμέλεια: Λουκάς Παπααλάμπρος

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσει το λανσάρισμα της plug-in hybrid έκδοσης του compact Sports Activity Coupe της βαυαρικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα έκδοση xDrive25e της Χ2 τροφοδοτείται από τον 1.500άρη κι έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φθάνει τους 220 ίππους και τα 385 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο επιταχύνει στα 0-100 σε 6,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 195 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο Steptronic 6 σχέσεων, ενώ η μπαταρία χωρητικότητας  10,0 kWh χαρίζει αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια έως 57 χλμ.

Μέσω οικιακής πρίζας αναπληρώνει το 80% της ενέργειας σε 3,5 με 4 ώρες, ενώ για να φορτίσει σε ποσοστό 100% από το i Wallbox χρειάζεται περίπου 3 ώρες. Η BMW προσφέρει σε όλους τους κατόχους τον επιτοίχο φορτιστή αλλά και την κάρτα «Charging Card», επιτρέποντας την πρόσβαση σε περισσότερους από 320.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, η X2 xDrive25e καίει λιγότερα από 2 λίτρα καυσίμου στα 100 χιλιόμετρα, καταναλώνει 13,7 kWh/100 χλμ. και έχει εκπομπές CO2 μόλις 43 γρ./χλμ.

Χάρη στην έξυπνη εγκατάσταση της μπαταρίας υψηλής τάσης κάτω από τα πίσω καθίσματα, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ (410 λίτρα) έχει μειωθεί ελάχιστα σε σχέση με τις συμβατικές Χ2.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, περιλαμβάνει ζάντες 17 ιντσών ή 19΄΄ στην έκδοση M Sport, διζωνικό κλιματισμό, μεγάλη οθόνη, επιπλέον ενδείξεις στο Control Display, στάνταρ LED προβολείς, μαύρα high-gloss σχεδιαστικά στοιχεία, λειτουργία «Real Time Traffic Information» με ενημέρωση οδικής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και πολλά ακόμη.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης