Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η επιβλητική και πάντα premium BMW Σειρά 3 ανανεώθηκε σχεδιαστικά, βελτιώθηκε ψηφιακά, διατηρώντας πάντα τα αποδοτικά συστήματα κίνησης που την συνοδεύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αέρας ανανέωσης άγγιξε τόσο όσο έπρεπε την σχεδίαση του μοντέλου, φέρνοντας επανασχεδιασμένη μάσκα νεφρών ενώ πλέον διατίθενται προαιρετικά και οι προσαρμοζόμενοι προβολείς Adaptive LED Headlights, που αναγνωρίζονται από τις μπλε πινελιές στο εσωτερικό των καλυμμάτων τους. Και στο πίσω μέρος όμως υπάρχουν αλλαγές  με τις απολήξεις του συστήματος εξαγωγής να έχουν διάμετρο 90 ή 100χλστ. ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα, ενώ ακόμα πιο διευρυμένα είναι τα τόξα των τροχών τονίζοντας το πλάτος και το μυώδες σχήμα του πίσω τμήματος.

Στο εσωτερικό (τόσο για την BMW Σειρά 3 Sedan όσο και για τη νέα BMW Σειρά 3 Touring), η οδηγοκεντρική φιλοσοφία ενσαρκώνεται στην στάνταρ, κυρτή οθόνη BMW Curved Display. Πλέον, μία οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι και μία οθόνη ελέγχου με διαγώνιο στις 14,9 ίντσες συγχωνεύονται σε μία ενιαία, πλήρως ψηφιακή μονάδα υψηλής ανάλυσης επιτρέποντας τη σημαντική μείωση του αριθμού των μπουτόν και των χειριστηρίων υπέρ του ελέγχου μέσω της αφής και της φωνής.

Ο επιλογέας του κιβωτίου Steptronic οκτώ σχέσεων (στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις) έχει επίσης μία νέα σχεδίαση. Είναι τοποθετημένος στο πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα μαζί με το κουμπί Start/Stop, το iDrive Controller, τα μπουτόν Driving Experience Control, το χειρόφρενο και άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα BMW Σειρά 3 Sedan μπορεί να παραγγελθεί σε τρεις plug-in υβριδικές εκδόσεις, και η νέα BMW Σειρά 3 Touring σε τέσσερις επιλογές. Πλέον αυτών, τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις diesel με τέσσερις ή έξι κυλίνδρους προσφέρονται για τις εκδόσεις Sedan και Touring. Η γκάμα αυτή περιλαμβάνει ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με πολλαπλή εξαγωγής ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή και ένα αναβαθμισμένο σύστημα υπερσυμπιεστή για βελτιστοποιημένη απόδοση ισχύος. Αυτό σημαίνει ότι η BMW Σειρά 3 καλύπτει ένα εύρος ισχύος από 150 ίππους μέχρι 374, όσο η ήπια υβριδική τεχνολογία προσφέρει μία ιδιαίτερα ταχεία απόκριση και αυξημένη αποδοτικότητα στον εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα και στις τέσσερις μονάδες diesel.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης