Τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την κορυφαία έκδοση του πισωκίνητου sport coupe της βαυαρικής φίρμας είχαν τα μέλη του γερμανικού περιοδικού «Sport Auto».

Οι δημοσιογράφοι οδήγησαν ένα πλήρως καμουφλαρισμένο πρωτότυπο στην πίστα του Hockenheim. Μάλιστα, ένας από αυτούς επιχείρησε έναν γρήγορο γύρο, σημειώνοντας 1:55.80.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ήχος του αυτοκινήτου σε κάθε βύθισμα του γκαζιού είναι εκπληκτικός, με την οδηγική του συμπεριφορά να εντυπωσιάζει τα μέλη του περιοδικού.

H BMW M2 CS θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Λος Άντζελες, τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε, τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο 3.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 450 ίππων και 550 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή ενός αυτόματου με επτά σχέσεις, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε περίπου 4 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 280 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στη χρησιμοποίηση carbon σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, το βάρος είναι κάτω από 1.600 κιλά. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με σπορ ελαστικά της Michelin, κεραμικούς δίσκους, ενεργή ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και εξάτμιση M Performance.

Στην καμπίνα, τη διαφορά κάνουν τα αγωνιστικού τύπου καθίσματα, το σπορ τιμόνι με την υπογραφή Μ, τα carbon διακοσμητικά στην κονσόλα και οι επενδύσεις από alcantara.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2020 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του ίδιου έτους, με την BMW να κατασκευάζει συνολικά μόλις 2.200 μονάδες.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης