Περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ θα επενδύσει ο βαυαρικός όμιλος, δημιουργώντας μία πρότυπη μονάδα προσθετικής κατασκευής στις εγκαταστάσεις του Oberschleissheim, βόρεια του Μονάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο κέντρο τρισδιάστατης εκτύπωσης αναμένεται να εγκαινιαστεί στις αρχές του 2019. Εκεί θα συγκεντρωθούν όλες οι ειδικότητες που σχετίζονται με την τεχνολογία 3D στη βιομηχανική παραγωγή. Οι ειδικοί θα αξιολογούν νέες και υπάρχουσες τεχνολογίες τόσο στην εκτύπωση πλαστικών και μεταλλικών εξαρτημάτων όσο και στην εξέλιξή τους σε επίπεδο μαζικής παραγωγής.

Από τα εξαρτήματα που θα δημιουργούνται εκεί, άλλα θα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πρωτοτύπων, ενώ άλλα θα προορίζονται για μαζική παραγωγή ή εξατομικευμένες λύσεις. Η μονάδα θα λειτουργεί επίσης και σαν κοιτίδα διεπιστημονικής εκπαίδευσης και διαφόρων project, όπως για μηχανικούς εξέλιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσθετική κατασκευή (additive manufacturing) δεν είναι κάτι άγνωστο για την BMW. Πρόσφατα, χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή εξαρτημάτων του i8 Roadster. Πιο συγκεκριμένα, τα εξαρτήματα που αποτελούν τη βάση για το κάλυμμα της soft-top οροφής είναι κατασκευασμένα μέσω 3D εκτύπωσης.

Φυσικά, η τρισδιάστατη εκτύπωση χρησιμοποιείται και από τη MINI. Το νέο πρόγραμμα εξατομίκευσης «MINI Yours Customised» επιτρέπει στους πελάτες να σχεδιάζουν μόνοι τους ορισμένα εξαρτήματα. Ένθετα ενδείξεων και διακοσμητικές λωρίδες ταμπλό μπορούν να εκτυπώνονται τρισδιάστατα σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές τους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης