Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο CEO της BMW Oliver Zipse σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε πως η αμερικάνικη Tesla δεν είναι αρκετά premium ώστε να συγκριθεί με την BMW. Φυσικά δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως αυτή η δήλωση αποτελεί την προσωπική του άποψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής premium εταιρίας δεν φοβήθηκε να επικρίνει τα μοντέλα της Tesla ενώ άφησε να εννοηθεί πως η BMW δίνει μεγάλη έμφαση στην ικανοποίηση των πελατών αλλά και στην αξιοπιστία των προϊόντων της.Η δήλωση του: «Η Tesla δεν ανήκει στην premium κατηγορία. Έχει καταφέρει να αυξήσει τόσο απότομα τις πωλήσεις της μέσω των συνεχόμενων προσφορών και μειώσεων τιμών που πραγματοποιεί. Εμείς δεν κάνουμε τέτοιες κινήσεις καθώς έχουμε ως στόχο την αντοχή στον χρόνο και όχι απότομες εναλλαγές. Διαφέρουμε σημαντικά από την Tesla ως προς τα πρότυπα μας σε ποιότητα και αξιοπιστία. Έχουμε διαφορετικές φιλοδοξίες για την ικανοποίηση των πελατών μας».Αξίζει να αναφέρουμε πως η Tesla το πρώτο 9μηνο του 2021 κατάφερε να ξεπεράσει (στην αγορά της Αμερικής) την Mercedes στις πωλήσεις. Παραμένει όμως πίσω από την BMW η οποία πέτυχε 245.864 ταξινομήσεις ( η Tesla 230.885).

Η BMW έχει εκπονήσει ένα σχέδιο εξηλεκτρισμού και εκτός από την εισαγωγή αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων όπως τα i4 και iX, στοχεύει να έχει παραδώσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά οχήματα στους πελάτες μέχρι το τέλος του 2025 ενώ πιστεύει ότι τα EV θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 50 τοις εκατό των παγκόσμιων πωλήσεών της έως το 2030.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης