Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής φίρμας από το Ingolstadt είναι σχεδόν έτοιμο. Η Audi ανακοίνωσε ότι το e-tron GT θα μπει στην παραγωγή πριν τα τέλη του 2021, κάτι που σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών με πλήρως καμουφλαρισμένο το αμάξωμα, χωρίς όμως να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικές με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το e-tron GT πατάει στην ίδια πλατφόρμα με την Porsche Taycan, έχει τις ίδιες προδιαγραφές και φιλοσοφία. Ανήκει στα μεγάλα πολυτελή τετράθυρα coupe, με το μήκος του αμαξώματος να αγγίζει τα 4,96 μέτρα, το πλάτος το 1,96μ., το ύψος το 1,38μ. και το μεταξόνιο τα 2,9μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατάει σε ζάντες 22 ιντσών, φέρει οροφή από ανθρακονήματα και το εσωτερικό είναι σχεδόν όμοιο με αυτό του e-tron SUV. Η διάταξη των θέσεων στην καμπίνα είναι 2+2, με τις επιφάνειες να καλύπτονται στο μεγαλύτερο ποσοστό από ανακυκλώσιμα υλικά και συνθετικό δέρμα. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 450 λίτρων, ενώ κάτω από το εμπρός καπό υπάρχει επιπλέον αποθηκευτικός χώρος 100 λτ.

Λογικά φέρει το ίδιο ηλεκτρικό σύνολο με το concept, δηλαδή δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 590 ίππων, που λαμβάνουν ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh. Η αυτονομία ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες και, χάρη στο σύστημα φόρτισης των 800 V, η μπαταρία μπορεί να γεμίσει σε ποσοστό 80% σε μόλις 20 λεπτά.

Όσο για τις επιδόσεις, είναι αντίστοιχες ενός supercar, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,5 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 12΄΄ και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ./ώρα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης