Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι συλλεκτικές εκδόσεις της Giulia, τα κορυφαία sport sedan που κατασκεύασαν οι Ιταλοί, τα δύο πανίσχυρα και άκρως απολαυστικά αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα και στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξατμίσεις της Akrapovic και σταθερή πίσω πτέρυγα αγωνιστικού τύπου.

Απευθύνονται στους πραγματικούς εραστές της οδήγησης, σε αυτούς που επιζητούν κάτι το διαφορετικό, το εξεζητημένο, το απόλυτο. Οι Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm θα παραχθούν σε μόλις 500 μονάδες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα θα έρθουν κάποιες μετρημένες μονάδες έπειτα από παραγγελία.

Ελάχιστα αυτοκίνητα είναι ακόμη διαθέσιμα.Η τιμή τους είναι αρκετά τσουχτερή, κυρίως λόγω των φόρων. Συγκεκριμένα, για να αποκτήσει κανείς κάποιο της GTA, πρέπει να δώσει €247.000 και για την GTAm €254.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι τα αυτοκίνητα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 110 χρόνια της Alfa Romeo. Βασίζονται στην Giulia Quadrifoglio και εφοδιάζονται με μια ενισχυμένη έκδοση του V6 2.9 bi-Turbo κινητήρα απόδοσης 540 ίππων.

Χάρη στη χρήση προηγμένων υλικών, το βάρος του αμαξώματος είναι μειωμένο κατά 100 κιλά σε σχέση με την Giulia QV, επιτυγχάνοντας την κορυφαία αναλογία βάρους/ισχύος (2,82kg/hp) στην κατηγορία.

Η έκδοση GTAm φέρει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα από carbon που εξελίχθηκαν με βάση αυτά του μονοθεσίου της F1 και εξατομικευμένα στοιχεία.

Η ίδια αγωνιστική φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με την εταιρεία να προσφέρει αποκλειστικά πακέτα εξατομίκευσης στους πελάτες. Οι αγοραστές μπορούν να παραγγείλουν την GTA στα χρώματα «GTA Red», «Trophy White» και «Montreal Green», να επιλέξουν το χρώμα στις δαγκάνες των φρένων, στο roll-bar και βέβαια στις αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας.

 

Πόσοι θα αποκτήσουν την κορυφαία Alfa Romeo Giulia GTA;

Το πιο ξεχωριστό sport sedan

Οι αλλαγές που έγιναν στις συλλεκτικές Alfa Romeo GTA & GTAm των 540 ίππων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης