Στις 24 Ιουνίου του 1910 ιδρύθηκε η εταιρεία ALFA, με τα αρχικά να σημαίνουν «Anonima Lombarda Fabbrica Automobili» (Ανώνυμη Λομβαρδική Βιομηχανία Αυτοκινήτων). Το 1920 μετονομάστηκε σε Alfa Romeo, με το Torpedo 20-30HP να γίνεται το πρώτο μοντέλο με το σήμα της νέας μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον σχεδιασμό του σήματος ανέλαβε ο Ρομάνο Κατανέο και σύμφωνα με την ιστορία, για τη δημιουργία του εμπνεύστηκε από το έμβλημα της πόλης του Μιλάνο και από το οικόσημο της σπουδαίας οικογένειας Βισκόντι (τον ερυθρό σταυρό και την ασπίδα με το ερπετό) που βρισκόταν πάνω από την πόρτα του Castello Sforzesco.

Με το πέρας των χρόνων η ιταλική φίρμα απέκτησε δόξα και φήμη, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας ορισμένα από τα πιο εμβληματικά τετράτροχα της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Προκειμένου να γιορτάσει τα 107 χρόνια λειτουργίας, η Alfa Romeo πραγματοποίησε πλήθος εκδηλώσεων, αγώνων και συναντήσεων μελών, με επίκεντρο το ιστορικό μουσείο «La macchina del tempo» στο Μιλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, με αφορμή την 170ή επέτειο η Alfa Romeo ετοίμασε ένα ξεχωριστό video – ένα ταξίδι στον χρόνο – με μερικά από τα θρυλικά αυτοκίνητα της ιστορίας της, από την ιστορική 24-HP μέχρι τη Stelvio.

Οι θαυμαστές της μάρκας επισκέφτηκαν το μουσείο για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 107ά γενέθλιά της και διασκέδασαν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης, δρώμενα με τη συμμετοχή σχεδιαστών από το Style Centre της Alfa Romeo, ενώ 60 ιδιοκτήτες της 4C ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Modena και απόλαυσαν το υπέροχο sportcar στην πίστα του Varano de’ Melegari.

Τέλος, μέλη των ιταλικών ιστορικών club Alfa Romeo συγκεντρώθηκαν σε μια μεγαλειώδη συνάντηση με τα αυτοκίνητά τους στην πίστα της Vallelunga.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης