Του Λουκά Παπαλάμπρου

15 εκατομμύρια ευρώ κυρίες και κύριοι. Τόσα κοστίζει η εκπληκτική Zonda HP Barchetta, η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι από την Pagani και έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα κατασκευαστεί σε μόλις τρεις μονάδες, οι οποίες έχουν φυσικά βρει ιδιοκτήτη πριν καν συναρμολογηθούν στο εργοστάσιο του San Cesario Sul Panaro στη Μόντενα. Η Zonda HP Barchetta συγκαταλέγεται στα πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου και έχει συλλεκτική αξία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αρχικά HP προέρχονται από το ονοματεπώνυμο του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της διάσημης ιταλικής φίρμας, Horacio Pagani. Κάθε κομμάτι του υπέροχου hypercar είναι φιλοτεχνημένο στο χέρι από εξειδικευμένους τεχνίτες και μηχανικούς, θαρρείς και πρόκειται για έργο τέχνης.

Φυσικά, όλο το αμάξωμα είναι από carbon, φέρει ειδικό μπλε χρωματισμό και τεράστια πίσω πτέρυγα. Σε σχέση με τις άλλες Zonda, αυτή έχει κομμένο παρμπρίζ και τα πίσω φτερά καλύπτουν τους τροχούς διαστάσεων 21 ιντσών. Η κεντρική εισαγωγή αέρα εκτείνεται ως τα κεφάλια του οδηγού και του συνοδηγού, ενώ όλες οι επιφάνειες στην καμπίνα καλύπτονται λευκό δέρμα και καρό επενδύσεις.

Για την κίνηση φροντίζει ο V12 6.0 biturbo κινητήρας απόδοσης 789 ίππων. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι στα 1.250 κιλά, με τις επιδόσεις, παρότι άγνωστες μέχρι στιγμής, να είναι εξωπραγματικές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης