Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70α γενέθλιά της, η Abarth θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες της στις 5 Μαρτίου, δύο ειδικές εκδόσεις των 595 esseesse και 124 Rally Tribute.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 595 esseesse αποτελεί φόρο τιμής στο θρυλικό κιτ αναβάθμισης της δεκαετίας του 60, του οποίου η ιδέα αναβίωσε το 2009. Σχεδιασμένο για τους οπαδούς της ταχύτητας, συνδυάζει τις κορυφαίες επιδόσεις και την απόλυτη οδηγική αίσθηση, με το στυλ και την τεχνολογία.

Εφοδιάζεται με έναν πανίσχυρο κινητήρα 180 ίππων, φέρει φρένα της Brembo, αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Damping), λευκές ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών, σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης Uconnect με οθόνη αφής 7”, σύστημα Abarth Telemetry, τα εκπληκτικά carbon μπάκετ καθίσματα και φυσικά το λογότυπο «70th anniversary».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, το 124 Rally Tribute αποτελεί ένα πραγματικό συλλεκτικό μοντέλο με εξατομικευμένα στοιχεία. Θα παραχθεί σε μόλις 124 μονάδες και θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα (κόκκινο Costa Brava και λευκό Turini) με μαύρο ματ κάλυμμα στον κινητήρα.

Διακρίνεται για την εξαιρετική αναλογία κιλών ανά ίππο (6,2), με το βάρος να περιορίζεται στα 1.060 κιλά και τον 1.4 MultiAir κινητήρα να αποδίδει 170 ίππους. Εξοπλίζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σύστημα εξαγωγής Record Monza, αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης της Brembo, σπορ καθίσματα και πολλά ακόμη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης