Για πρώτη φορά το 2021 η Hyundai Motor ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον οργανισμό προστασίας των θαλασσών Healthy Seas.Το πείραμα πέτυχε, τα αποτελέσματα ήταν θετικά και στο πλαίσιο του προγράμματος για την προστασία των θαλασσών, η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία επέκτεινε την πανευρωπαϊκή της συνεργασία  με τη Healthy Seas για ακόμη ένα έτος. Στα πλαίσια της συνεργασίας θα συνεχίσουν οι εκπαιδεύεις στις μελλοντικές γενιές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης, συντονίζοντας πέντε εκπαιδευτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του έτους.

Το «Progress for Humanity» είναι ένα από τα οράματα της Hyundai. Η εναρκτήρια ενέργεια της συνεργασίας το 2021, πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη, στην Ελλάδα. Σε συνεργασία της Hyundai Motor και της Healthy Seas, έγιναν έντεκα (11) ενέργειες σε επτά ευρωπαϊκές χώρες. Αυτές αποτελούνταν από δραστηριότητες συλλογής απορριμμάτων, όπως καθαρισμούς παραλιών και καταδυτικές ενέργειες για την ανάκτηση εγκαταλελειμμένων διχτυών ψαρέματος (δίχτυα φαντάσματα) αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα που διδάσκουν τα παιδιά και τις τοπικές κοινότητες για τη σημασία της διατήρησης των θαλασσών καθαρών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τις δραστηριότητες καθαρισμού, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στη Βαλένθια, το Ijmuiden, το Μιλάνο, την Ιθάκη, το Παρίσι, την Κόστα Μπράβα και το γερμανικό νησί Sylt κυρίως για παιδιά των τοπικών σχολείων, όπου 900 παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημασία της διατήρησης των θαλασσών καθαρών και πώς να αποτρέψουν την περαιτέρω ρύπανσή τους.

Η Hyundai συνέχισε να υποστηρίζει τις καταδυτικές αποστολές ανάκτησης διχτυών ψαρέματος (δίχτυα φαντάσματα) της Healthy Seas στο Ijmuiden της Ολλανδίας, στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, στο Newcastle του Ηνωμένου Βασιλείου, στο γερμανικό νησί Norderney και στην Tossa del Mar της Ισπανίας. 
Εβδομήντα δύο (72) εθελοντές δύτες συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες καθαρισμού, βοηθώντας στην ανάκτηση περισσότερων από 78 τόνων διχτυών φαντασμάτων, κλουβιών καβουριών και αστακών και άλλων θαλάσσιων απορριμμάτων. Τα συλλεγμένα δίχτυα αλιείας, μαζί με άλλα νάιλον απόβλητα, αναγεννήθηκαν σε βιώσιμο νήμα ECONYL, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή των ταπέτων του IONIQ 5. 

Κατά τη διάρκεια του 2022, η χρήση αυτού του αναγεννημένου υλικού θα επεκταθεί στα οχήματα Hyundai, μεταξύ των συνεργατών της Hyundai και στην ίδια την εταιρεία, όπως χαλιά σε εγκαταστάσεις, επώνυμα δώρα κ.α. Θα οργανωθούν τρεις μεγάλοι καθαρισμοί, όπου εκτός από την Ευρώπη, θα δούμε το πρώτο μη ευρωπαϊκό έργο, που θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Κορέα. Φέτος  η Hyundai και η Healthy Seas θα εδραιώσουν τη συνεργασία τους και θα διευρύνουν το εύρος της οργανώνοντας τρεις μεγάλους καθαρισμούς, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν το πρώτο μη ευρωπαϊκό έργο της συνεργασίας : 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

•    Έναν καθαρισμό διχτυών φαντασμάτων στη Νότια Κορέα.

•    Πέντε (5) εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν φέτος, βοηθώντας τις νέες γενιές να κατανοήσουν τον κρίσιμο ρόλο τους στην καταπολέμηση της ρύπανσης των θαλασσών.

Η Hyundai θα χρησιμοποιήσει επίσης την τεχνογνωσία της ως ηγέτης καθαρών μελλοντικών λύσεων κινητικότητας, στηρίζοντας τη Healthy Seas με τη χρήση αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων και τη συνεχιζόμενη έρευνα για αναζήτηση κατάλληλων τεχνολογιών και πιο βιώσιμων λύσεων.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης