Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η επικείμενη συνεργασία μεταξύ της Sony και της Honda θα δημιουργήσει μια ανεξάρτητη εταιρεία η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της αυτοκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες αναμένεται να ολοκληρώσουν μια κοινοπραξία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους με στόχο την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Η Honda θα παράγει τον ηλεκτροκινητήρα και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας για αυτό και η Sony θα αναπτύξει το λογισμικό και το περιεχόμενο ψυχαγωγίας για το όχημα, ολοκληρώνοντας το σύνολο. Ένα σύνολο το οποίο σύμφωνα με το πλάνο θα φτάσει στις αγορές το 2025.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony, Kenichiro Yoshida, δήλωσε ότι και οι δύο εταιρείες συμφωνούν ότι θα ήταν καλύτερο αυτή η συνεργασία να οδηγήσει στην γέννηση μίας ολοκαίνουργης φίρμας.«Συμμεριζόμαστε την άποψη ότι είναι καλύτερο να κάνουμε την κοινοπραξία ανεξάρτητη, αντί να τη θέσουμε υπό τη Sony ή τη Honda». 

Παράλληλα οι συζητήσεις για το επιχειρηματικό μοντέλο της επιχείρησης συνεχίζονται ακόμη χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και εξωτερική πηγή εσόδων από κάποια καλή προσφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda και η Sony υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις αρχές Μαρτίου. Δεν έχει δοθεί ακόμη όνομα στη νέα εταιρεία και δεν είναι σαφές εάν τα πρωτότυπα Sony Vision-S 01 sedan και Vision-S 2 SUV θα επηρεάσουν τα σχέδια των μελλοντικών μοντέλων που θα αναπτυχθούν παράλληλα με τη Honda.

«Ο σκοπός της Sony είναι να γεμίσει τον κόσμο με συναισθήματα μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας», είπε ο Yoshida όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η κοινοπραξία. «Μέσω αυτής της συμμαχίας με τη Honda, η οποία έχει τεράστια εμπειρία και συνεχίζει να κάνει επαναστατικές καινοτομίες σε αυτόν τον τομέα, σκοπεύουμε να βασιστούμε στο όραμά μας να κάνουμε τον χώρο κινητικότητας, γεμάτο συναίσθημα, πάντα με επίκεντρο ην ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την προσαρμοστικότητα».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης