Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επεκτείνει τις υποδομές όσον αφορά στη ηλεκτροκίνηση, τοποθετώντας εκατοντάδες νέους σταθμούς φόρτισης σε διάφορες πόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή, η Volkswagen διαθέτει περισσότερα από 1.200 σημεία φόρτισης σε 10 περιοχές της Γερμανίας.

Στόχος της είναι μέσα στο 2021 να φθάσει τους 2.000 φορτιστές, τοποθετώντας 750 ακόμη σταθμούς σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών υψηλής ισχύος 300 kW, οι οποίοι φορτίζουν σε ελάχιστα λεπτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η ηλεκτρική ενέργεια σε όλα τα σημεία προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι πόλεις που φιλοξενούν σταθμούς και τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιούν τόσο οι εργαζόμενοι της VW όσο και το κοινό είναι οι: Βόλφσμπουργκ, Ανόβερο, Δρέσδη, Brunswick, Salzgitter, Kassel, Emden, Osnabrück, Zwickau και Chemnitz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της Volkswagen, είναι μέχρι το 2025 να έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 4.000 σταθμούς φόρτισης και να Tέλος του 2021 θα έχει 2.000 φορτιστέςσυμβάλλει στην αύξηση του δικτύου φορτιστών της Ionity στην Ευρώπη, της Electrify America στις ΗΠΑ και της CAMS στην Κίνα.

Παράλληλα, προσφέρει στους πελάτες της οικιακά wallbox μέσω της θυγατρικής Elli, με το ID. Charger Connect να κοστίζει στη Γερμανία €599 και και το ID. Charger Pro €849.

 

Διαβάστε επίσης:

H VW φτιάχνει ρομπότ που φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πόσο κοστίζει στη χώρα μας το πιο φθηνό VW ID.3;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης