Στο πλαίσιο του προγράμματος απόσυρσης των πετρελαιοκινητήρων, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε το τέλος των diesel εκδόσεων από την αγορά της γειτονικής χώρας.

Η Toyota είχε ενημερώσει από το 2016 ότι θα καταργήσει σταδιακά τους κινητήρες diesel από την γκάμα της, δίνοντας έμφαση στα σύνολα βενζίνης, στην υβριδική τεχνολογία, στην ηλεκτροκίνηση και τις άλλες εναλλακτικές μορφές κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, στην Ιταλία δεν πωλείται κανένα Yaris, Auris και RAV4 με μοτέρ πετρελαίου, ακολουθώντας το παράδειγμα του C-HR το οποίο ήταν από την αρχή διαθέσιμο – παγκοσμίως – μόνο ως υβριδικό η βενζινοκίνητο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, πέρυσι, οι diesel εκδόσεις εκπροσωπούσαν μόλις το 6% επί των συνολικών πωλήσεων της Toyota στην Ιταλία, παρότι οι γείτονες εξακολουθούν να προτιμούν πετρελαιοκίνητα μοντέλα, με το μερίδιο να αγγίζει το 56,7%.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της Toyota Europe, ανέφερε ότι η αγορά της Ιταλίας είναι η αρχή, καθώς στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Από την εφαρμογή του diesel-free» εξαιρούνται τα Hilux και Land Cruiser.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης