Στον διασημότερο αγώνα για χάκερς του κόσμου, το Pwn2Own, ο οποίος εφέτος πραγματοποιείται στο Βανκούβερ του Καναδά, θα συμμετάσχει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Στο Pwn2Own συναντώνται τα κορυφαία «μυαλά» του κόσμου όσον αφορά στους υπολογιστές και τα λογισμικά διαφόρων συσκευών. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2007 από την Trend Micro και το Zero Day Initiative (ZDI) και έκτοτε έχει αποκτήσει ιδιαίτερη αίγλη. Θεωρείται ο πιο δύσκολος και απαιτητικός, περιλαμβάνοντας πέντε βασικές κατηγορίες (Web Browsers, Virtualization Software, Entreprise Applications, Server Software και αυτοκίνηση με εφαρμογές από Microsoft, Apple, Google, Mozilla και Oracle VMWare).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον εφετινό αγώνα θα υπάρξει μία ακόμη κατηγορία, αυτή της Tesla. Η εταιρεία θέλοντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα ολοκαίνουργιο Model 3 σε όποιον καταφέρει να παραβιάσει την κεντρική ηλεκτρονική πύλη του οχήματος και το λογισμικό του συστήματος autopilot.

Αυτός που θα καταφέρει να χακάρει το αυτοκίνητο θα το πάρει σπίτι, αφού πρώτα η εταιρεία το επαναφέρει. Επίσης, αν κάνει cracking στο τηλεχειριστήριο, στον συναγερμό, στην εφαρμογή του κινητού ή στο wi-fi, θα λάβει το ποσό των 250.000 δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση της Tesla έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των χάκερς, γεγονός που μόνο σε καλό μπορεί να βγει στην ίδια, καθώς από τη μία κερδίζει σε δημοσιότητα και από την άλλη θα μπορέσει να εντοπίσει τυχόν «παράθυρα» στα συστήματά της και να τα βελτιώσει.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης