Έπειτα από την παρουσίαση του νέου λογισμικού το οποίο υποστηρίζει λειτουργία πλήρους αυτόνομης οδήγησης «Full Self-Driving» Επιπέδου 5, η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Palo Alto της Καλιφόρνια, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει λανσάρει στην αγορά τα πρώτα αυτόνομα ταξί.

Ο πολυμήχανος Musk εξέπληξε τους πάντες λέγοντας ότι η εταιρεία του έχει αναπτύξει μία τεχνολογία αιχμής σε συνεργασία με τη Samsung, έναν high-tech μικροεπεξεργαστή που θα κάνει τα αυτοκίνητα τελείως αυτόνομα και απόλυτα ασφαλή, ξεπερνώντας οποιονδήποτε ανταγωνιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μικροεπεξεργαστής θα τοποθετηθεί και σε οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν ως ταξί. Ο στόλος των αυτόνομων ταξί θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα της Tesla σε συγκεκριμένες πόλεις των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Μάλιστα, οι κάτοχοι των μοντέλων Tesla θα έχουν τη δυνατότητα μέσω ειδικής εφαρμογής να μετατρέψουν το όχημά τους σε ταξί. Για παράδειγμα, όταν ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στη δουλειά, θα μπορεί να δίνει εντολή στο αυτοκίνητο και αυτό να κάνει αυτόνομες «κούρσες» στην πόλη, χρεώνοντας τους πελάτες 0,65 δολάρια ανά μίλι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης