Στο πρόγραμμα «Life Landfill Biofuel», το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ως στόχο την εξεύρεση ανανεώσιμων μορφών καυσίμου από χώρους υγειονομικής ταφής, θα συμμετάσχει η Seat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισπανική φίρμα θα έχει ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα μέχρι το 2023, μελετώντας τη χρήση του βιομεθανίου ως καύσιμο για τα οχήματα. Ο προϋπολογισμός του project φθάνει τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ, με το 55% να χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπόλοιπο 45% από τους εταίρους.

Αυτήν τη στιγμή, στην Ευρώπη υπάρχουν σχεδόν μισό εκατομμύριο χώροι υγειονομικής ταφής. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα απόβλητα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε πηγή ενέργειας για το βιοκαύσιμο, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών ρύπων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η πρώτη ύλη θα προέρχεται απευθείας από τον χώρο υγειονομικής ταφής χωρίς προηγούμενο διαχωρισμό, εξασφαλίζοντας μηδενικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Στόχος της Seat, όπως δήλωσε ο επικεφαλής για τα προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας, Andrew Shepherd, είναι να πετύχει μηδενικές εκπομπές CO2 από τα οχήματά της σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης