Έπειτα από την επιβεβαίωση περί δημιουργίας ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου που θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των compact crossover, έγιναν γνωστά τα πρώτα στοιχεία του αυτοκινήτου.

Η Seat κατοχύρωσε το όνομα «Arona» στο ευρωπαϊκό γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας (European Union Intellectual Property Office) και εκτός απροόπτου θα το χρησιμοποιήσει το νέο της μοντέλο. Η ονομασία αναφέρεται σε περιοχή της Ισπανίας και πιο συγκεκριμένα στη νότια περιφέρεια της Τενερίφης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή του ηγέτη της κατηγορίας Β, δηλαδή του Juke, βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το επόμενης γενιάς Ibiza και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 2017.

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Martorell στη Βαρκελώνη και θα διακρίνεται για τις συμπαγείς διαστάσεις, τον μοντέρνο σχεδιασμό και τις υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, κάτω από το καπό αναμένονται οι μικρότεροι κινητήρες turbo του ομίλου VW, όπως ο τρικύλινδρος 1.0 TSI, ο νέος 1.5 TSI και ο 1.5 TDI.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης