Το πιο εκθαμβωτικό, πολυτελές, κομψό, ιδιαίτερο και ακριβό μοντέλο που έχει περάσει ποτέ την πόρτα του εργοστασίου στο Goodwood, παρουσίασε η διάσημη βρετανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την Sweptail, ένα διθέσιο αυτοκίνητο που αντλεί έμπνευση από τις Rolls-Royce του 1930 και τα vintage yacht. Έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο στο Concorso d’Eleganza της Villa d’Este στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας και ανήκει σε έναν από τους καλύτερους πελάτες της RR, όπως αποκαλύφθηκε.

Ο αγνώστων λοιπών στοιχείων κύριος, παρήγγειλε τη μία και μοναδική Sweptail, το 2013. Για τέσσερα συνεχή χρόνια συνεργάστηκε στενά με τους designer της εταιρείας, δημιουργώντας τα σχέδια στο εσωτερικό και τη σιλουέτα του οχήματος. Φυσικά, επέλεξε τα πιο ποιοτικά υλικά για την καμπίνα, με τη συναρμογή όλων των τμημάτων να γίνεται στο χέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πίσω κάθισμα έχει αντικατασταθεί από ένα ξύλινο ράφι με μπλε φωτισμό που υιοθετεί τη σχεδίαση των σκαφών, με τη γυάλινη οροφή σε τριγωνικό σχήμα να κλέβει την παράσταση. Η μάρκα κάνει λόγο για ένα απίστευτα δύσκολο και πολύπλοκο project, με το κρύσταλλο να χαρίζει εκτός από άπλετο φως την αποκλειστικότητα που επιθυμούσε ο πελάτης.

Εξίσου ξεχωριστή είναι η καμπίνα, με το λευκό δέρμα και το ξύλο Macassar Ebony και Paldao να συνδυάζονται αρμονικά. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε και παρέλαβε ένα premium αυτοκίνητο που δεν θυμίζει τίποτα άλλο. Οτιδήποτε υπάρχει πάνω είναι ξεχωριστό. Ακόμη για τις αποσκευές υπάρχουν ειδικοί χώροι στο πορτμπαγκάζ, οι χαρτοφύλακες αποθηκεύονται στις θήκες στο πλάι, ενώ ποτήρια για σαμπάνια «κρύβονται» στην κονσόλα.

Τροφοδοτείται από τον V12 6.75 λίτρων κινητήρα της Phantom και σύμφωνα με τις διαρροές, η Rolls-Royce Sweptail στοίχισε στον τυχερό κάτοχο, το εξωπραγματικό ποσό των 12,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης