Αυτόνομο, ηλεκτρικό, πλήρως διασυνδεμένο, πρακτικό και ευέλικτο. Το ΕΖ-PRO αποτελεί το όχημα του μέλλοντος, ένα ρομποτικό επαγγελματικό σχεδιασμένο για εταιρείες διανομής, logistics, για τους εμπόρους και τους καταναλωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό concept της Renault παρουσιάστηκε στην έκθεση του Ανόβερο. Δημιουργήθηκε με στόχο να διαμορφώσει την επόμενη μέρα όσον αφορά στις διανομές «last mile», οι οποίες αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης του κλάδου των επαγγελματικών μεταφορών, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) εξελίσσεται ραγδαία, οι έμποροι επιδιώκουν να περιορίσουν τα κόστη διανομής και οι πόλεις αναζητούν νέους τρόπους για τη διαχείριση της αυξανόμενης κίνησης στους δρόμους.

Το EZ-PRO αποτελείται από ένα αυτόνομο αυτοκινούμενο όχημα που προπορεύεται και αυτοκινούμενες ρομποτικές πλατφόρμες χωρίς οδηγό. Φιλοξενεί μία θέση – γραφείο για τον χειριστή που επιβλέπει τη διανομή των αγαθών και των υπηρεσιών του στόλου του, εστιάζοντας την προσοχή του σε εργασίες που έχουν μεγαλύτερη αξία για τη δουλειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, προσφέρει μία ασφαλή και εργονομική λύση για τον επαγγελματία, όπως προκύπτει από την εύκολη πρόσβαση στο μπροστινό τμήμα, το joystick ελέγχου και το σύστημα τετραδιεύθυνσης.  Επίσης, εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή αισθητική ενσωμάτωση των στοιχείων που το απαρτίζουν στο αστικό περιβάλλον. Η σατινέ απόχρωση του αμαξώματος, οι θόλοι των τροχών, το γυαλιστερό φινίρισμα των ανοιγόμενων επιφανειών, βοηθούν ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ενσωματώνεται αποτελεσματικά στο αστικό τοπίο.

Τέλος, προσφέρει μία εξελιγμένη εμπειρία στον καταναλωτή, καθώς θα μπορεί να επιλέξει ο ίδιος μεταξύ  της παράδοσης του πακέτου χέρι με χέρι ή της παραλαβής του από τα self-service ντουλαπάκια (θυρίδες) της αυτοκινούμενης πλατφόρμας. Μάλιστα, αυτές οι θυρίδες, που θα είναι διαθέσιμες 24 ώρες και για όλες τις ημέρες της εβδομάδας, θα ξεκλειδώνουν με ειδικό app από το κινητό του παραλήπτη.

«Με το EZ-PRO συνεχίζουμε με αξιώσεις την εξερεύνηση της αστικής αυτοκίνησης του μέλλοντος. Εστιασμένο στην εξεύρεση λύσεων για τη διανομή αγαθών, αυτό το αυτόνομο, διασυνδεδεμένο και ηλεκτρικό πρωτότυπο, αντιπροσωπεύει το ιδανικό εργαλείο δουλειάς, αφού μπορεί τόσο να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους επαγγελματίες, όσο και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους χρήστες, έμμεσα ή άμεσα. Βασίζεται στην εξειδίκευση της Renault στα επαγγελματικά οχήματα, αλλά και στo DNA της μάρκας που τοποθετεί τον άνθρωπο στην καρδιά κάθε εξέλιξης» δήλωσε ο Laurens van den Acker, Αντιπρόεδρος Εταιρικού Σχεδιασμού του Groupe Renault.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης