Το 2019 ήταν η κορυφαία χρονιά στην ιστορία της διάσημης φίρμας από τη Στουτγκάρδη, με τις πωλήσεις των μοντέλων να ξεπερνούν κάθε προσδοκία και τα ταμεία να γεμίζουν με «ζεστό χρήμα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άνοδος της Porsche την περσινή χρονιά ήταν εντυπωσιακή, αγγίζοντας το εκπληκτικό 10% σε σχέση με το 2018. Περισσότεροι από 280.800 άνθρωποι αγόρασαν ένα αυτοκίνητο με το σήμα του φημισμένου κατασκευαστή, με τη Macan να είναι το best seller μοντέλο με 99.944 μονάδες. Ακολούθησε η Cayenne με 92.055 οχήματα, ενώ εξαιρετικά καλά τα πήγε και η εμβληματική 911 με 38.400 μονάδες.

Η άνοδος των πωλήσεων είχε αποτέλεσμα και την άνοδο των εσόδων. Τα κέρδη έφθασαν τα 28,5 δισ. ευρώ, με το καθαρό ποσό που μπήκε στα ταμεία της αυτοκινητοβιομηχανίας να ανέρχεται στα 4,4 δισ. ευρώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Porsche είναι εταιρεία που έχει το υψηλότερο περιθώριο κέρδους στον χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το 2020 θα ήταν ακόμα καλύτερο, με την ηλεκτρική Taycan να απογειώνει τις πωλήσεις, καθώς πάνω από 30.000 πελάτες έχουν δώσει προκαταβολή για την αγορά της. Ωστόσο η πανδημία του ιού Covid-19 θα επηρεάσει αρνητικά την πορεία της Porsche, όπως και όλων των κατασκευαστών αυτοκινήτων. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης