Έπειτα από επτά μήνες εργασιών και περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις, η Porsche άνοιξε εκ νέου το Nardo Technical Center, στην Apulia της Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλο το κέντρο δοκιμών και οι εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 700 εκταρίων ανήκουν από το 2012 στη γερμανική εταιρεία. Αφού το αγόρασε, η Porsche Engineering Group GmbH ανέλαβε να αναβαθμίσει πλήρως τη μονάδα, δημιουργώντας ένα από τα πιο σύγχρονα τεχνικά κέντρα.

Το Nardo περιλαμβάνει περισσότερες από 20 πίστες, μεταξύ των οποίων και τη θρυλική κυκλική πίστα μήκους 12,6 χιλιομέτρων, όπου γίνονται οι δοκιμές υψηλής ταχύτητας. Όλες έχουν ασφαλτοστρωθεί από την αρχή και καλύπτονται από ένα καινοτόμο σύστημα ασφαλείας που αναπτύχθηκε από την Porsche Engineering.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κέντρο, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, απασχολούνται σε πρώτη φάση 150 μηχανικοί. Οι εγκαταστάσεις του θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιαδήποτε εταιρεία ή ομάδα.

Επίσης, έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες σε όλα τα τμήματα για την ανάπτυξη και τις δοκιμές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, των συστημάτων υποστήριξης του οδηγού και την αυτόνομη οδήγηση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Antonio Gratis, διευθυντής του τεχνικού κέντρου στο Nardo, στο μέλλον θα γίνουν επιπλέον επενδύσεις και προσθήκες. Στόχος είναι η Porsche και οι πελάτες να μπορούν να δοκιμάσουν οτιδήποτε αφορά στις μετακινήσεις του μέλλοντος.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης