Χαρακτηρίζεται ως η παγκόσμια πρωτεύουσα της Ανατολής. Είναι μία από τις πλουσιότερες πόλεις και ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά κέντρα στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Χονγκ Κονγκ και ειδικά στο κέντρο της πόλης μόνο οι πάμπλουτοι μπορούν να αγοράσουν σπίτι ή διαμέρισμα. Η περιοχή καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από ουρανοξύστες, όπου φιλοξενούνται γραφεία και πολυτελείς κατοικίες.

Ο ουρανοξύστης The Centre έχει κάνει ρεκόρ, καθώς το 2017 πωλήθηκε έναντι του ποσού των 4,5 δις ευρώ. Πρόκειται για τις πιο ακριβές εγκαταστάσεις γραφείων, απασχολώντας χιλιάδες εργαζομένους στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτόν τον ουρανοξύστη λοιπόν, πρόσφατα πωλήθηκε μία θέση στάθμευσης για 7,6 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ, δηλαδή για 872.000 ευρώ. Είναι με διαφορά το ακριβότερο πάρκινγκ στον κόσμο και ανήκει σε έναν μεγιστάνα.

Το ποσό είναι υπέρογκο καθώς μιλάμε για μία απλή θέση σε κλειστό γκαράζ. Βέβαια, αν λάβουμε υπόψη ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει δώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την κατοικία του σε διπλανό ουρανοξύστη και τα γραφεία στο The Centre, τότε τα 872.000 ευρώ φαντάζουν φυσιολογικά γι΄αυτόν.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης