Τα μοντέλα της Alfa Romeo είναι γνωστό ότι διαθέτουν «προσωπικότητα», ενώ η απόλαυση στην οδήγηση είναι κάτι που δεν μπορεί να το μετρήσει κανείς παρά μόνο όταν βρεθεί πίσω από το τιμόνι. Η Giulietta, η οποία ανήκει στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων hatchback, είναι διαθέσιμη εδώ και λίγες εβδομάδες με ανανεωμένη σχεδίαση και περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδίαση που δεν χρειάζεται σχολιασμό…

Οι αλλαγές..

Εξωτερικά συναντά κανείς τη νέα επιχρωμιωμένη μάσκα και τα νέα πλαίσια εμπρός των προβολέων ομίχλης. Κυρίως, όμως, το ιταλικό μοντέλο είναι αναβαθμισμένο λειτουργικά, ενώ ακολουθεί τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα του ήχου και της τηλεματικής, και προσφέρει ένα νέο ηχοσύστημα infotainment που αλλάζει εξ ολοκλήρου την εσωτερική εμφάνιση. Ο λόγος για την καινοτόμα συσκευή Uconnect multimedia, η οποία είναι διαθέσιμη με οθόνη αφής 5 ή 6,5 ιντσών με δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και φωνητικές εντολές για εύκολο έλεγχο των πολλαπλών λειτουργιών της. Το σύστημα Uconnect επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε όλες τις multimedia πηγές (mediaplayer, iPod, iPhone, smartphone), οι οποίες μπορούν να συνδεθούν μέσω μιας θύρας USB ή της υποδοχής Aux-in. Το σύστημα επίσης ενσωματώνει αναβαθμισμένη λειτουργία Bluetooth με έξτρα λειτουργίες, όπως τη διαχείριση μιας κλήσης ή την ανάγνωση ενός SMS, καινοτόμο Audio Streaming system και web radio απευθείας από το smartphone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν αυτό δεν είναι χλιδάτο εσωτερικό, τότε ποιο είναι;

Διαθέσιμοι κινητήρες

Από εκεί και πέρα, η γκάμα της ανανεωμένης Giulietta ακολουθεί την ίδια λογική με την προηγούμενη σειρά σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη και διατίθεται με τους βενζινοκινητήρες χωρητικότητας 1.4 λίτρων με απόδοση 105, 120 και 170 ίππων. Επιπλέον, υπάρχει η έκδοση diesel 1.6 με απόδοση 105 ίππους. Το πρώτο τρίμηνο του 2014 θα αρχίσει να διατίθεται η έκδοση QV με τον νέο κινητήρα 1.75 λίτρων των 240 ίππων, αλλά και η έκδοση Distinctive 2.0 JTDM-2 των 170 ίππων. Αμφότεροι θα συνδυάζονται με την τελευταίας γενιάς αυτόματη μετάδοση διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT. Η ανανεωμένη Giulietta διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, Progression, Distinctive και QV, όλα ιδιαίτερα πλούσια, με έμφαση στα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, αλλά και στην απόλαυση της σπορ οδήγησης με οικονομία, αφού όλα διαθέτουν σύστημα Alfa DNA και σύστημα Start-Stop (εκτός από την έκδοση QV).

Στην ελληνική αγορά η τιμή της Giulietta MY 2014 ξεκινά από τα 17.900 ευρώ…

Για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για την Giulietta MY 2014 πατήστε ΕΔΩ

 

Δείτε το νέο εσωτερικό της Alfa Romeo Giulietta…

Η Giulietta είναι πεντάθυρη…

Το DNA που αλλάζει τη χαρτογράφηση του κινητήρα ανάλογα με τις… ορέξεις του οδηγού

 

 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης