Ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων όπως η 488 Pista, εκτός από πανίσχυρο κινητήρα, ενισχυμένα φρένα, εξαιρετική αεροδυναμική και πληθώρα τεχνολογιών, χρειάζεται και τα κατάλληλα ελαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τον Μάρτιο του 2018, το supercar της ιταλικής φίρμας έφερε το Pilot Sport Cup 2 K2. Ωστόσο, από εδώ και στο εξής, η εκθαμβωτική Ferrari των 720 ίππων και 770 Nm ροπής θα εξοπλίζεται με το Pilot Sport Cup2 R διαστάσεων 245/35ZR20 μπροστά και 305/30ZR20 πίσω.

Το συγκεκριμένο ελαστικό έχει τη σήμανση K1 και έχει σχεδιαστεί από τη Michelin ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας πίστας, προσφέροντας τη μέγιστη πρόσφυση. Φυσικά, είναι εγκεκριμένο για χρήση στον δρόμο και διακρίνεται για τις εξαιρετικές επιδόσεις στο στεγνό οδόστρωμα, την ακρίβεια στις στροφές, την απόδοση στις υψηλές ταχύτητες, τη σταθερότητα στο βρεγμένο και την αντοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του ελαστικού, οι οδηγοί της Ferrari πραγματοποιούσαν δοκιμές ταυτόχρονα με τους μηχανικούς της Michelin, χρησιμοποιώντας ένα πρωτοποριακό λογισμικό προσομοίωσης ελαστικών.

Το Sport Cup2 R αξιοποιεί μείγμα γόμας που έχει αναπτυχθεί για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυξάνοντας  τη δομική ακαμψία του ελαστικού, οι μηχανικοί εκμεταλλεύτηκαν στο μέγιστο την επιπλέον πρόσφυση που προσφέρει το συγκεκριμένο σκάλισμα πέλματος. Έτσι, αύξησαν την επιφάνεια επαφής με το έδαφος κατά 10% και τη συνολική πρόσφυση κατά 5%.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης