Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το καλοκαίρι, η γερμανική φίρμα θα λανσάρει στην αγορά ένα ολοκαίνουριο τιμόνι, το οποίο ενσωματώνει μία πρωτοποριακή τεχνολογία με προηγμένους αισθητήρες αφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μία σειρά αισθητήρων βρίσκεται στη στεφάνη και η δεύτερη στους διακόπτες που είναι στις ακτίνες, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να ελέγχει το τιμόνι με ακρίβεια και να χειρίζεται τις λειτουργίες με άνεση και ασφάλεια.

Επιπλέον, το σύστημα θα μπορεί να αναγνωρίζει πότε ο οδηγός έχει τα χέρια του στο τιμόνι και σε ποιο σημείο βρίσκονται τα δάχτυλά του πάνω στη στεφάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η Mercedes, οι οδηγοί θα μπορούν να χειρίζονται τους διακόπτες αφής όπως ακριβώς κάνουν σε ένα smartphone.

Το νέο τιμόνι θα κάνει πρεμιέρα στην E-Class και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. Θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις (Sport, Luxury και «Supersport) με τη διάμετρο να κυμαίνεται από 370 έως 380 χλστ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή εσωτερικού σχεδιασμού της Mercedes, Hans-Peter Wunderlich, πρόκειται για το πιο όμορφο και άνετο τιμόνι που έχει κατασκευάσει η εταιρεία. Στη Sport εκδοχή ο σχεδιασμός είναι πιο απλός, στη «Luxury» οι ακτίνες θυμίζουν τα άνθη του κρίνου Κάλλα και στην «Supersport» υπάρχουν ζεύγη σε μαύρο γαυλιστερό χρώμα με χρωμιωμένο επίπεδο στο κάτω μέρος.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης