Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Θέλοντας να αναδείξει την ανωτερότητά της στον τομέα της ηλεκτρικής και υβριδικής τεχνολογίας, τόσο από πλευράς απόδοσης όσο και αξιοπιστίας, η ιαπωνική φίρμα προσφέρει εγγύηση 10 ετών ή 1.000.000 χιλιομέτρων για την μπαταρία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου compact SUV μοντέλου της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγγύηση αφορά όλα τα λειτουργικά ελαττώματα της μπαταρίας, καθώς και τη μείωση της χωρητικότητας σε ποσοστό κάτω του 70%, υπό τον όρο ότι ο κάτοχος του αυτοκινήτου σέβεται τους τακτικούς ελέγχους που προβλέπονται στο πρόγραμμα συντήρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία χωρητικότητας 54,3 kWh και 288 στοιχείων είναι αερόψυκτη, γεγονός που διασφαλίζει τη μέγιστη ισχύ της υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, την απόδοση της φόρτισης και τη διάρκεια ζωής της.

Το UX300e αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης στα τέλη του έτους. Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και 300 Nm ροπής, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αμαξώματος προκειμένου να μην επηρεάζει τους χώρους στο εσωτερικό. Όσο για τους χρόνους φόρτισης, μέσω ταχυφορτιστή 50 kW αναπληρώνει την ενέργεια της σε 50 λεπτά, ενώ από οικιακό δίκτυο 6,6 kW σε επτά ώρες, εξασφαλίζοντας αυτονομία άνω των 300 χιλιομέτρων.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης