Στις αρχές του περασμένου μήνα, η φημισμένη ιταλική φίρμα έσπασε το ρεκόρ γύρου στη διάσημη πίστα του Nurburgring, γράφοντας έναν εκπληκτικό χρόνο.

Η Huracan Performante είναι ο νέος «βασιλιάς» του Ring όσον αφορά στα αυτοκίνητα παραγωγής. Η «σκληροπυρηνική» έκδοση του εντυπωσιακού supercar φέρει ένα καινοτόμο ενεργό αεροδυναμικό πακέτο με την ονομασία ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva). Αυτό βοηθά το όχημα να έχει καλύτερη συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες, συμβάλλοντας σημαντικά στην επίτευξη του ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «ALA» δεν διαθέτει υδραυλικό σύστημα αλλά ηλεκτροκινητήρες που μετακινούν τα αεροδυναμικά κομμάτια του αυτοκινήτου έως πέντε φορές ταχύτερα και αλλάζουν το αεροδυναμικό φορτίο μέσω δύο flaps στην πίσω πτέρυγα και το εμπρός κλαπέτο, όπως φαίνεται στο παρακάτω video.

Θυμίζουμε πως, η Huracan Performante τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ατμοσφαιρικού V10 5,2 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 640 ίππων και 600 Nm ροπής. Τα 0-100 έρχονται σε 2,9 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 8,9΄΄, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα. Επίσης, διαθέτει εξάτμιση τιτανίου, επιπλέον carbon στο αμάξωμα, κεραμικά φρένα, διαφορετική ρύθμιση στην ανάρτηση και τροποποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων.    


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης