Ένα δημοσίευμα του έγκυρου ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg περί πώλησης της εμβληματικής ιταλικής μάρκας προκάλεσε σάλο στην παγκόσμια αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Bloomberg υποστήριξε πως το VW Group, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του χαρτοφυλακίου των εμπορικών σημάτων, σκοπεύει να απαλλαγεί από τη Lamborghini, προκειμένου να δώσει βάρος στην ανάπτυξη των Audi, Porsche και Volkswagen και να εξοικονομήσει χρήματα για την εξέλιξη και τη μαζική παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Η απάντηση του ομίλου ήρθε μέσω του εκπροσώπου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για πώληση ή δημιουργία μίας ξεχωριστής νομικής οντότητας για τη Lamborghini.

«Το δημοσίευμα δεν έχει καμία βάση» δήλωσε εμφανώς ενοχλημένος ο εκπρόσωπος του Group στο πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές του Bloomberg θεωρούν πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσει κάποιος τη φημισμένη εταιρεία από την Μπολόνια. Η χρηματιστηριακή της αξία έχει εκτοξευθεί στα 11 δις δολάρια, οι πωλήσεις πάνε από το καλό στο καλύτερο και το brand είναι βιώσιμο.

Μάλιστα, αναφέρουν ως παράδειγμα τη Ferrari, η οποία από τότε που αποχώρησε από τη FCA ανέβασε την αξία της στα 30 δις δολάρια.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης