Μια από τις σημαντικότερες πρεμιέρες στην έκθεση της Νέας Υόρκης που ξεκίνησε σήμερα (27/3), ήταν αυτή της κορυφαίας έκδοσης της νέας Mercedes CLA. Η 45 AMG με τους 360 ίππους θα ξεκινήσει να πωλείται τον Ιούλιο, με την τιμή στη Γερμανία να ανέρχεται σε 56.078 ευρώ.

Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, η CLA 45 AMG έχει πιο δυναμική και μυώδη εμφάνιση, χάρης στους μεγαλύτερους προφυλακτήρες, το διαχύτη πίσω, τις ζάντες 18 ιντσών, τα σπόιλερ στο πλάι και το χαμηλωμένο αμάξωμα. Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνουν τα δερμάτινα μπάκετ καθίσματα με την υπογραφή της AMG, το τριάκτινο-κοφτό τιμόνι και οι αλουμινένιες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτόματο κιβώτιο έχει τρεις λειτουργίες (Μ, S και C)

Τροφοδοτείται από τον δίλιτρο κινητήρα turbo, απόδοσης 360 ίππων και 450 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7G-DCT, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 4.6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Παρά τις υψηλές επιδόσεις, η μέση κατανάλωση είναι στα  7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 163 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις ξεκινούν τον Ιούλιο και οι παραδώσεις τον Σεπτέμβριο

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης