Η τεχνολογία στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς. Οδηγοί και επιβάτες απαιτούν ολοένα και περισσότερα high-tech συστήματα, με τους κατασκευαστές να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη συνδεσιμότητα και τη φιλικότητα προς τον χρήστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οθόνες αφής και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι κάτι σύνηθες πλέον. Στη Hyundai αναζητούν συνεχώς το κάτι παραπάνω και γι΄αυτό εργάζονται προκειμένου να ενσωματώσουν τα μελλοντικά χαρακτηριστικά επικοινωνίας στα αυτοκίνητα.

Οι μηχανικοί της κορεατικής μάρκας αναπτύσσουν αυτήν την περίοδο ένα πλήρως ψηφιακό cockpit, το οποίο είναι πιθανό να περάσει σύντομα στην παραγωγή. Δοκιμάζεται στο i30 και περιλαμβάνει μία ολοκαίνουργια οθόνη αφής με πρωτοποριακές λειτουργίες και εφαρμογές σε τρισδιάσταστη μορφή, καθώς και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, επίσης σε μορφή 3D.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το τιμόνι. Φέρει στις δύο πλευρές ισάριθμες ψηφιακές οθόνες, εργονομικά προσαρμοσμένες. Ενσωματώνουν πάνω τους διάφορα εικονίδια, ώστε ο οδηγός να ελέγχει από εκεί τις βασικές λειτουργίες του οχήματος. Ουσιαστικά, το τιμόνι αλληλεπιδρά με το virtual cockpit και την οθόνη στην κονσόλα.

Ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τη διάταξη των εικονιδίων στις οθόνες του τιμονιού, να επιλέξει τις συντομεύσεις και να τις προσαρμόσει σύμφωνα με τις ανάγκες του.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης