Την μεγαλύτερη έκδοση του C4 Picasso με την ονομασία Grand, παρουσίασε η Citroen. Το επταθέσιο πολυμορφικό μοντέλο με την ελκυστική σχεδίαση, αναμένεται στην αγορά στα τέλη του 2013 ή στις αρχές του επόμενου χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι πολυμορφικό και με μεγάλες διαστάσεις, το γαλλικό μοντέλο έχει ιδιαίτερα δυναμική σχεδίαση, με τα LED φώτα και τα διπλά φανάρια πίσω, να κλέβουν την παράσταση. Διαθέτει πανοραμική οροφή και ζάντες αλουμινίου 16, 17 και 18 ιντσών.

Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν έως επτά επιβάτες χάρη στις τρεις σειρές καθισμάτων, με το ταμπλό να περιλαμβάνει δύο ψηφιακές οθόνες. Η πρώτη είναι 7 ιντσών και μέσω αυτής ρυθμίζονται όλες οι βασικές λειτουργίες, ενώ ή δεύτερη είναι 12 ιντσών και απεικονίζει δεδομένα για την οδήγηση και τα συστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε μόνο τους diesel κινητήρες του μοντέλου. Ο βασικός και πιο οικονομικός είναι ο e-HDi 90 Airdream με μέση κατανάλωση μόλις 3,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 98 γρ./χλμ. Ακολουθεί ο e-HDi 115 με αντίστοιχες τιμές, 4.0 λτ./100 χλμ. και 105 γρ./χλμ., ενώ στην κορυφή είναι ο BlueHDi 150 με τεχνολογία «Selective Catalytic Reduction», μειώνοντας τα οξείδια του αζώτου (NOx) μέχρι και σε ποσοστό 90%.

Το πορτμπαγκάζ φθάνει τα 700 λίτρα χωρητικότητας

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης