Μετά τις τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες και την ενδελεχή έρευνα σε όλα τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών της Γερμανίας έβαλε στο στόχαστρο και τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Η ανακριτική επιτροπή που σύστησε η γερμανική κυβέρνηση για να ερευνήσει το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων και τις καταναλώσεις των αυτοκινήτων, πραγματοποίησε έλεγχο στη Fiat Chrysler Automobiles αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους. Μάλιστα, ο υπουργός Alexander Dobrindt χαρακτήρισε ακατανόητη τη συμπεριφορά της FCA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδα Bild am Sonntag, οι Αρχές εντόπισαν παράνομο λογισμικό στον δίλιτρο diesel κινητήρα του Fiat 500X, το οποίο ενεργοποιούσε και απενεργοποιούσε το σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων ανάλογα τα τεστ, με στόχο να παραπλανήσει τους ειδικούς. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Αυτοκινητοβιομηχανίας (ΚΒΑ) ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ιταλικές Αρχές, λέγοντας πως υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για την ύπαρξη παράνομης συσκευής. 

Το γερμανικό υπουργείο ζήτησε άμεση συνάντηση με την FCA, αλλά οι δικηγόροι της εταιρείας αρνήθηκαν να παρευρεθούν. Επιπλέον, διεμήνυσαν γραπτώς ότι τα αυτοκίνητα έχουν ελεγχθεί και αξιολογηθεί από τις ιταλικές Αρχές και μόνο αυτές είναι αρμόδιες να κάνουν έρευνα.

Αναμένουμε την απάντηση των Γερμανών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης