Του Λουκά Παπαλάμπρου

Είναι ονειρική, εκθαμβωτική, υπέροχη, μαγευτική, εκπληκτικά ισχυρή και τόσο γρήγορη που σε κάθε βύθισμα του ποδιού στο γκάζι έχεις την αίσθηση πως τα σωθικά σου μετατοπίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Ferrari SF90 Stradale, το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο της ιταλικής φίρμας με τον V8 4.0 turbo κινητήρα και τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ, αποδίδει συνδυαστικά 1.000 ίππους, με την αναλογία βάρους/ισχύος να διαμορφώνεται στο 1,57.

Πρόκειται για το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει βγει από το Maranello. Πρόσφατα, η Ferrari επισκέφθηκε την περιβόητη πίστα της Ιντιανάπολις, κάνοντας νέο ρεκόρ γύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το hypercar έφερε το πακέτο «Assetto Fiorano», το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον carbon και τιτάνιο, νέα πίσω πτέρυγα από carbon που εξασφαλίζει κάθετη δύναμη 390 κιλών στα 250 χλμ./ώρα, αναβαθμισμένη ανάρτηση και εξάτμιση, καθώς και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup2R.

Αυτή η έκδοση, λοιπόν, συνέτριψε τα χρονόμετρα στην αμερικανική πίστα, γυρνώντας σε 1:29.625 και αναπτύσσοντας μέγιστη ταχύτητα 281 χλμ./ώρα.

Στις ΗΠΑ, η τιμή της SF90 Stradale ξεκινά από 511.250 δολάρια. Με το πακέτο  «Assetto Fiorano» και τα υπόλοιπα έξτρα, το κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα 700.000$.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η νέα Ferrari είναι πραγματικό όνειρο

Ιδού η πρώτη υβριδική Ferrari 296 GTB

Fiat Panda τα βάζει με Ferrari!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης