Την πιο αποδοτική και οικονομική έκδοση της ανανεωμένης X1 παρουσίασε η βαυαρική φίρμα. Πρόκειται για την plug-in hybrid εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου, που αναμένεται στην αγορά στις αρχές του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται X1 xDrive25e και τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρου και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Συνδυαστικά, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο αποδίδει 220 ίππους και 385 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 192 χλμ./ώρα.

Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου Steptronic, με την μπαταρία χωρητικότητας 9,7 kWh να είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα. Το SAV της BMW μπορεί να καλύψει απόσταση 57 χιλιομέτρων αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να φορτίσει από απλό οικιακό δίκτυο απαιτούνται 5 ώρες, ενώ από το BMW i Wallbox γύρω στις 3,5 ώρες. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και ενέργειας στα 13.5 kWh/100 χλμ., με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται στα 43 γρ./χλμ.

Αισθητικά δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, εκτός από την υποδοχή για την φόρτιση της μπαταρίας. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 450 λίτρων, με τη δυνατότητα ρυμούλκησης του οχήματος να φθάνει τα 750 κιλά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης