Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους στην παγκόσμια αγορά αλλά όπως φαίνεται υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να κερδίσουν ένα σεβαστό μερίδιο. Η BMW είναι μία από τις εταιρείες που ετοιμάζει να αλλάξει τα δεδομένα με τη σειρά i, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρικά οχήματα. Αρχικά θα εμφανίσει το i3, ένα μικρό hatchback μοντέλο και αργότερα το i8, που δεν είναι άλλο από ένα ηλεκτρικό super car!

Παρά το γεγονός ότι η απήχηση δεν είναι μεγάλη, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν και προϊόντα που θα κάνουν πιο δελεαστική την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος. Πριν από λίγες ημέρες, οπότε και πραγματοποιήθηκε η ευρωπαϊκή παρουσίαση του i3 στην Ολλανδία (το zougla.gr ήταν εκεί), οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας παρουσίασαν και τα φωτοβολταικά πάνελ τα οποία θα συγκεντρώνουν την ηλιακή ενέργεια και με αυτή θα φορτίζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μία τεχνολογία που μπορεί να φαντάζει πολύ μελλοντική αλλά στην πραγματικότητα θα είναι διαθέσιμη από το 2014. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του zougla.gr η συγκεκριμένη κατασκευή θα πωλείται από την επόμενη χρονιά και στην Ελλάδα.

To φωτοβολταικό πάνελ της BMW για το.. σπίτι. Εκεί θα αφήνεις το αυτοκίνητό σου και θα το φορτίζεις από την ενέργεια που θα συλλέγουν τα πάνελ. Τόσο απλά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λουκάς Παπαλάμπρος ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στην Ολλανδία και έζησε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων φωτοβολταικών…
 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης