Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ηλεκτροκίνηση, μελλοντικές τεχνολογίες, συνδεσιμότητα και αυτόνομη οδήγηση. Η Audi επιθυμεί να ισχυροποιήσει τη θέση της στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, επενδύοντας το ποσό των 35 δισ. ευρώ μέχρι το 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό, επιταχύνοντας τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε πάροχο δικτυωμένης και αειφόρου premium κινητικότητας, την επόμενη πενταετία.

Τα 17 δισ. θα διατεθούν αποκλειστικά σε μελλοντικές τεχνολογίες και άλλα 15 δισ. σε συστήματα ηλεκτροκίνησης.

Παράλληλα θα μεγιστοποιηθούν οι συνέργειες εντός του Volkswagen Group, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και software. Οι βελτιώσεις στο κόστος των παγίων, μία πιο στοχευμένη γκάμα μοντέλων και η εξοικονόμηση κόστους σε τομείς που δεν αφορούν νέα μοντέλα αναμένεται να συμβάλουν περαιτέρω στην οικονομική σταθερότητα της Audi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025

Πυξίδα στο επενδυτικό πλάνο θα αποτελέσουν οι συνεργασίες στον όμιλο. Για παράδειγμα, η Audi αναπτύσσει από κοινού με την Porsche την ηλεκτρική πλατφόρμα (Premium Platform Electric). Την ίδια στιγμή, χρησιμοποιεί την MEB για τα ηλεκτρικά μοντέλα που παρουσιάζει άμεσα.

Έρχονται νέα e-tron μοντέλα.Οι επενδύσεις που εξαγγέλθηκαν έχουν στόχο την υλοποίηση του Roadmap E, ενός φιλόδοξου πλάνου για αμιγώς ηλεκτρικά και εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Μέχρι το 2025, η Audi σκοπεύει να επεκτείνει την γκάμα των EV μοντέλων, λανσάροντας στην αγορά 30 φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

Όσον αφορά στην ψηφιοποίηση, ο Markus Duesmann, διευθύνων σύμβουλος της Audi, αναλαμβάνει πλέον πρόεδρος του Car.Software-Organisation, της επιχειρηματικής διεύθυνσης που αναπτύσσει λογισμικό για ολόκληρο το Volkswagen Group, επιτυγχάνοντας σημαντικές συνέργειες και παρέχοντας στους οδηγούς ακόμα πιο προηγμένες εμπειρίες και υπηρεσίες.

Επιπλέον έχουν εξοικονομηθεί πόροι αξίας 6,5 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια, ποσό που αναμένεται να φτάσει τα 15 δισ. έως το 2022.

Διαβάστε επίσης:

Πόσα plug-in υβριδικά μοντέλα διαθέτει η Audi;

Πότε θα ξεκινήσουν οι παραγγελίες για το Audi e-tron GT;

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης