Η Audi αναβαθμίζει τον τομέα ηλεκτροκίνησης και επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην ανάπτυξη μπαταριών και συστημάτων αποθηκεύσεις ενέργειας. Για τον λόγο αυτό εξελίσσει το Neckarsulm σε τεχνολογικό της κόμβο και ετοιμάζει την στρατηγική «Vorsprung 2030» της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση.

Ήδη στο Neckarsulm ξεκίνησε η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, και ταυτόχρονα   η μετεκπαίδευση μέρους του εργατικού δυναμικού στις νέες τεχνολογίες. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα παράγεται πλήρης γκάμα μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή την κίνηση η Audi δείχνει την έμφαση της, στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και παράλληλα υπογραμμίζει τη σημασία που έχει το Neckarsulm, ως ιστορικός τόπος κατασκευής και την μελλοντική αξιοποίηση του . Λόγος για το οποίον έγινε δέκτη η συγκεκριμένη κίνηση με ενθουσιασμό από το συνδικάτο των εργαζομένων.

Μέσα στο πλαίσιο επέκτασης των εγκαταστάσεων θα κατασκευαστεί ένα κτήριο πολλαπλών λειτουργιών για το Κέντρο Τεχνικής Ανάπτυξης μέχρι το τέλος του 2022, όπως και ένα νέο βαφείο έως το 2025.

Στο Neckarsulm υπάρχει ήδη δυνατότητα μικτής παραγωγής (θερμικών και ηλεκτρικών μοντέλων), ενώ στο όχι μακρινό μέλλον από τη γραμμή παραγωγής θα βγαίνουν αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, χωρίς την ανάγκη σημαντικής μετατροπής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την παραγωγή των plug-in υβριδικών και των mild hybrid εκδόσεων των μοντέλων A6, A7 και A8, οι γραμμές παραγωγής στο Neckarsulm θεωρούνται ήδη εξηλεκτρισμένες

Η Audi έχει ανακοινώσει ότι από το 2026, με τη στρατηγική της «Vorsprung 2030», τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάζει στην παγκόσμια αγορά θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά. Κάτι που σημαίνει ότι η μάρκα θα σταματήσει σταδιακά την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2033.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης