Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

50 χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής της, η εμβληματική DB5 επιστρέφει στους δρόμους. Η βρετανική φίρμα αποφάσισε να βγάλει εν νέου στην παραγωγή το τετράτροχο κόσμημα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η DB5 Goldfinger έγινε διάσημη από την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος» του James Bond. Στον ρόλο του πρωταγωνιστή ήταν ο Sir Sean Connery.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μοντέλο παρήχθη σε περίπου 900 μονάδες μεταξύ του 1963 και του 1965. Ανήκει στα κλασικά και σπάνια οχήματα, με τους πάμπλουτους συλλέκτες να προσφέρουν «γη και ύδωρ» για να αποκτήσουν ένα από τα εναπομείναντα αντίτυπα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 μια επίχρυση μινιατούρα της Aston Martin DB5 πωλήθηκε στο απίστευτο ποσό των 69.850 ευρώ.

Πέρυσι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή 25 επιπλέον μονάδων του μοντέλου. Τα αυτοκίνητα θα δημιουργηθούν από την αρχή με βάση τα αρχικά σχέδια και τις προδιαγραφές. Επίσης, στον εξοπλισμό θα φέρουν όλα τα πρωτοποριακά συστήματα που είχε στη διάθεσή του ο πράκτορας 007, όπως ομοιώματα πυροβόλων όπλων, ρουκέτες, χώρους αποθήκευσης όπλων, οθόνη ραντάρ, εικονικό εκτινασσόμενο κάθισμα, ασύρματο τηλέφωνο, σύστημα αλλαγής πινακίδων, αλεξίσφαιρη ασπίδα και πολλά ακόμη.

Οι καλύτεροι μηχανικοί του τμήματος «Heritage Division» της Aston Martin ανέλαβαν την κατασκευή των 25 DB5 Goldfinger, βάζοντας όλη την τέχνη και τη μαεστρία τους.

Η πρώτη μονάδα είναι ήδη έτοιμη. Για να ολοκληρωθεί, χρειάστηκαν 4.500 ώρες και η τιμή προ φόρων ανέρχεται στα 2,75 εκατ. λίρες (3,04 εκατ. ευρώ). Φέρει όλα τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας και τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο 4.0 λίτρων κινητήρα απόδοσης 290 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με πεντάρι μηχανικό κιβώτιο και η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης