Πρόκειται για το πιο σημαντικό, επιτυχημένο, εμβληματικό και ποθητό sportcar του κόσμου. Η 911 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1963 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί 1 εκατομμύριο μονάδες.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επετειακό αυτοκίνητο με αριθμό 1.000.000 πέρασε πρόσφατα τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Zuffenhausen. Πρόκειται για μια Carrera σε πράσινο χρώμα «Irish Green» που φέρει πολλά στοιχεία από την αυθεντική 911, διαθέτει ξύλινα διακοσμητικά στην καμπίνα, ζάντες τύπου Fuchs και λεπτομέρειες σε απόχρωση χρυσού.

Δημιουργήθηκε από την Porsche Exclusive και θα εκτεθεί στο μουσείο της εταιρείας στη Στουτγάρδη, αφού πρώτα περιοδεύσει ανά τον κόσμο, ξεκινώντας από το Nurburgring, πηγαίνοντας στα highlands της Σκωτίας, στην Κίνα και στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 911 ή «Neunelf» στα γερμανικά, έχει ένα εντυπωσιακό στατιστικό, καθώς το 70% των αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί είναι σε άριστη κατάσταση και κυκλοφορούν στους δρόμους.

Για τους Γερμανούς, το όνομα Porsche 911 θεωρείται μύθος. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 1999, το μοντέλο κατέλαβε την πέμπτη θέση στην σχετική ψηφοφορία για το «Αυτοκίνητο του Αιώνα», πίσω από το Ford Model T, το κλασικό Mini του 1959, το Citroën DS (βάτραχος) και το κλασικό VW Beetle (σκαθάρι).


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης