Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η Toyota είναι ουσιαστικά η μάρκα που ίδρυσε την κατηγορία των SUV πριν από 26 χρόνια. Τότε παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το RAV4, ένα μοντέλο που έμελλε να εξελιχθεί σε ηγέτη, γνωρίζοντας τεράστια εμπορική επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To πρώτο RAV4

Μέχρι σήμερα, η ιαπωνική εταιρεία έχει λανσάρει πέντε γενιές του μοντέλου, με την τελευταία γενιά να εντυπωσιάζει με την αισθητική, τις προηγμένες τεχνολογίες και τα οδηγικά χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη γενιά του best seller των SUV

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Toyota έφθασε στον αριθμό ορόσημο των 10 εκατομμυρίων πωλήσεων, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Το RAV4 είναι το απόλυτο best seller στα SUV. Μάλιστα, το 2019 δεν κυριάρχησε απλώς στην κατηγορία του, αλλά ήταν το τέταρτο πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς.

Το πέμπτο και καλύτερο RAV4 της ιστορίας

Τη μεγαλύτερη απήχηση γνωρίζει στη Β. Αμερική με 535.000 πωλήσεις το περασμένο έτος. Στην Ευρώπη το επέλεξαν 133.000 οδηγοί και στην Κίνα 127.000.

Από το 1994 έως σήμερα, στη Γηραιά Ήπειρο έχουν πουληθεί περισσότερες από 2.000.000 μονάδες, με το νεότερο RAV4 να κάνει ρεκόρ έτους με 130.000 αντίτυπα. Φέτος, η Toyota θα παρουσιάσει την plug-in hybrid εκδοχή, θέτοντας νέα δεδομένα στους τομείς της αυτονομίας και της κατανάλωσης καυσίμου.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης