Το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και η σωστή του τοποθέτηση, όταν χρειαστεί να το αντικαταστήσουμε, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ασφάλεια των επιβατών. Η θεωρία αυτή δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό και ελάχιστοι γνωρίζουν το τι μπορεί να συμβεί σε μία δύσκολη στιγμή. Αυτό που οι περισσότεροι κοιτάζουν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι, ωστόσο στην πράξη η κίνηση αυτή μπορεί να αποβεί ακόμα Αν το παρμπριζ φύγει από τη θέση του έπειτα από σύγκρουση υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργήσουν σωστά οι αερόσακοι!και μοιραία.

Ποιά είναι όμως αυτά τα στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζουμε; Πρώτον, τo παρμπρίζ συντελεί έως και 30% στην στρεπτική ακαμψία του οχήματος και μαζί με τον αερόσακο και την ζώνη ασφαλείας θεωρούνται από τα πιο βασικά για την παθητική ασφάλεια του οχήματος. Δεύτερον, εάν το παρμπρίζ αστοχήσει σε πιθανή σύγκρουση (φύγει δηλαδή από την θέση του) τότε ο αερόσακος ανοίγοντας δεν θα βρει αντίσταση σε αυτό με αποτέλεσμα να μην φουσκώσει. Τρίτον, το παρμπρίζ συγκρατεί την οροφή σε πιθανό ντελαπάρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε το video με τις επιπτώσεις από ένα μη σωστά τοποθετημένο παρμπριζ

Τα έξοδα τα καλύπτει η ασφαλιστική
Με βάση όλα τα παραπάνω μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για την ασφάλεια όλων των επιβατών η σωστή τοποθέτηση του παρμπρίζ. Για όσους σκέφτονται το κόστος περισσότερο από την ασφάλειά τους, απλά να σημειώσουμε πως μπορεί να καλυφτεί από την ασφαλιστική εταιρεία Όταν η τοποθέτηση γίνεται από ειδικευμένο προσωπικό τότε έχεις το κεφάλι σου ήσυχο… αρκεί να έχουμε μεριμνήσει για να μας καλύψουν τα έξοδα στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει αντικατάσταση.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή της αντικατάστασης παρμπρίζ παίζει η εταιρεία και το ειδικευμένο προσωπικό που θα αναλάβει την όλη διαδικασία. Η Carglass® θεωρείται leader στον συγκεκριμένο κλάδο καθώς βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της πολυεθνικής εταιρείας Belron®, της μεγαλύτερης εταιρείας επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτου στον κόσμο. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2001 και το πανελλαδικό δίκτυο της, αποτελείται από 24 εταιρικά καταστήματα και 19 εξουσιοδοτημένους συνεργάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να μάθετε λεπτομέρειες για την σημασία των παρμπρίζ του αυτοκινήτου πατήστε ΕΔΩ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης