Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Οι μάντρες των αυτοκινήτων, τα μαγαζιά που πουλούν μεταχειρισμένα είδη για αυτοκίνητα αλλά και τα «νεκροταφεία» παλαιότερων μοντέλων αποτελούσαν ανέκαθεν λύσεις για την αγορά ανταλλακτικών, εξαρτημάτων ή αξεσουάρ. Ειδικά όταν τα καινούρια εργοστασιακά ανταλλακτικά η τα  «ιμιτασιόν» κοστίζουν μια περιουσία.  Φαντασθείτε πόσο ακριβά μπορεί να κοστίσει ενα εξάρτημα αυτοκινήτου όταν πρόκειται για ιστορικά και σπάνια μοντέλα του παρελθόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σε ένα σύγχρονο και μοντέρνο κόσμο πόσοι είναι διατιθέμενοι να γυρνούν δεξιά και αριστερά, να λασπώνονται ή να μουτζουρώνονται, με αβέβαιο αποτέλεσμα, από τη στιγμή που στο Διαδίκτυο δημοφιλείς ή λιγότερο γνωστές πλατφόρμες μάς κάνουν τη δουλειά ευκολότερη; 

Αρκεί, βεβαίως, αυτός που θα ασχοληθεί να είναι εξοικειωμένος με τους υπολογιστές και την τεχνολογία. Παρακάτω, λοιπόν, θα σας παραθέσουμε έξι διαφορετικούς λόγους για να προτιμήσετε τις ενδεχόμενες αγορές σας από… το σπίτι

Απλουστεύει την έρευνα
Το να γυρίζει κανείς στους διάφορους χώρους σε εξωτερικό περιβάλλον, χειμώνα ή καλοκαίρι, στο κρύο, στη βροχή ή στον καύσωνα, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Επιπλέον, τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται σαν να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα. Συγκρίνεται με τη θαλπωρή και την άνεση του σπιτιού; Μάλλον όχι. Η αναζήτηση με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολη, συντομότερη και πιο λεπτομερής. Οποιοσδήποτε μπορεί να επιλέξει μάρκα, μοντέλο, έτος κατασκευής κ.λπ. και να ξεκινήσει. Έτσι, θα είναι και πιο σίγουρος πως ό,τι διαλέξει θα είναι και αυτό που του ταιριάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πιο πρακτικό
Το σημαντικότερο, εφόσον καταλήξει κάποιος στην αγορά, είναι πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τη μεταφορά του στο χώρο που επιθυμεί. Μεγάλο ή μικρό εξάρτημα, ελαφρύ ή βαρύ, θα μεταφερθεί στην πόρτα του. Από λάμπες για τα φωτιστικά σώματα μέχρι κρύσταλλα παραθύρων ή προφυλακτήρες θα παραδοθούν εκεί όπου επιθυμεί ο πελάτης. 

Όσο πιο παλαιό είναι το αυτοκίνητο, τόσο μεγαλύτερες ελπίδες υπάρχουν, να βρεθεί κάτι μέσω διαδικτύουΣπάνια ανταλλακτικά
Η αναζήτηση ανταλλακτικών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Φανταστείτε τώρα να αφορά ένα αυτοκίνητο αντίκα. Αφήστε το! Καλύτερα να πάτε για ψάρεμα ή στο πάρκο με τα παιδιά σας. Οι ελπίδες να βρείτε αυτό που ψάχνετε, γυρίζοντας, είναι μηδαμινές. Σας μιλάω εκ πείρας. Θα σας κοιτάνε σαν να είστε από άλλον πλανήτη. Στην καλύτερη, από άλλη εποχή. Στο Διαδίκτυο έχετε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να βρείτε εύκολα αυτό το ανταλλακτικό η το αξεσουάρ που θέλετε.

Σύγκριση πηγών
Το να τσεκάρει κανείς όλα τα καταστήματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του, για να συγκρίνει ποιότητες, μάρκες και τιμές είναι κάπως αδύνατο. Στο Διαδίκτυο, από την άλλη, εμφανίζονται μεμιάς όλες οι επιλογές – επομένως ο ενδιαφερόμενος είναι σε θέση να αποφασίσει ποιο ανταλλακτικό τού κάνει, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Όταν η αναζήτηση αφορά ένα αυτοκίνητο σαν το εικονιζόμενο τα πράγματα είναι ...ζόρικαΕμπιστοσύνη 
Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Δεν βάζουμε το χέρι μας στη… φωτιά. Αγοράζοντας όμως κάτι μέσω Διαδικτύου, ίσως να είναι πιο ενδεδειγμένη λύση, από πλευράς αξιοπιστίας. Έχετε τη δυνατότητα να δείτε την αξιολόγηση του πωλητή ή τη βαθμολογία που έχει πάρει από άλλους αγοραστές και γενικά να αντλήσετε πληροφορίες.

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί του, αν και εφόσον είναι διαθέσιμα τα στοιχεία του, ή να τον επισκεφθείτε από κοντά, αν είναι εφικτό. Ωστόσο πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί πάντα  ελλοχεύουν κίνδυνοι.

Ο κυριότερος; Να υφίσταται κατ’ αρχάς, η ύπαρξη του πωλητή. Κατόπιν, να πρέπει να εξασφαλιστείτε ότι όντως θα γίνει η αποστολή του ανταλλακτικού σε εσάς.

Εγγύηση 
Η αγορά από μία ευυπόληπτη πηγή είναι όντως κάτι πολύ σημαντικό, όμως στο θέμα της εγγύησης τι γίνεται; Ποιος είναι κατοχυρωμένος 100% ότι αυτό που απέκτησε θα έχει διάρκεια στον χρόνο; Δεν θα σταματήσει να λειτουργεί με το «καλημέρα», θα σπάσει κ.λπ. Επίσης, ποιος γνωρίζει πόσο καιρό «καθόταν» στην αποθήκη του οποιουδήποτε εμπόρου, μέσα στη σκόνη ή τον ήλιο; 

Ανάλογα με το είδος του ανταλλακτικού και τον τύπο του, θα πρέπει να γνωρίζετε κάθε φορά πως, αν κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να σας το αντικαταστήσουν. Η στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να σας επιστρέψουν τα χρήματά σας.

Φροντίστε να έχετε γραπτές εγγυήσεις για να μην ταλαιπωρηθείτε αν σας στείλουν κάποιο ανταλλακτικό κακής ποιότητας η εξάρτημα με λάθος κωδικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Πράσινος” τα επόμενα χρόνια ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας

Άκρως συλλεκτική έκδοση για το θρυλικό Lada Niva!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης