Συνολικά 19.253 EQC ανακαλεί η Mercedes σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις 3.073 εξ αυτών να κυκλοφορούν στην γερμανική αγορά. Μια έρευνα από την Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών στη Γερμανία, ανακάλυψε πως υπάρχει πιθανότητα νερό να εισχωρήσει στην μονάδα ελέγχου του υδραυλικού τιμονιού του μοντέλου, με την δυνατότητα να προκαλέσει σημαντική βλάβη στο σύστημα.

Η ακριβής αιτία του προβλήματος δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά η Mercedes-Benz αναφέρει πως οι αντιπρόσωποι της θα επιθεωρήσουν την πλεξούδα καλωδίωσης για αστοχίες και θα πραγματοποιήσουν οποιεσδήποτε επισκευές είναι απαραίτητες.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ηλεκτρικό SUV μοντέλο της Mercedes ανακαλείται, καθώς και τον Νοέμβριο του 2020 είχε ανακληθεί και επανεξεταστεί ξανά στο σύστημα καλωδίωσης που θα μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και φωτιά, ενώ οι ανακλήσεις του για διάφορα θέματα φτάνουν συνολικά τις οκτώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας, καθώς έως τώρα δεν έχει αναφερθεί καμία τέτοια περίπτωση βλάβης από ιδιοκτήτη του μοντέλου, όμως η Mercedes για λόγους ασφαλείας προχωρά στην ανάκληση παγκόσμιας κλίμακας. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η EQC κινείται αμιγώς ηλεκτρικά και προσφέρει αυτονομία έως και 440 χλμ. χάρη στο εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας.Μήπως πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα πως τα ηλεκτρικά μοντέλα θα δέχονται συχνότερα ανακλήσεις για λόγους ασφαλείας; Πιστεύετε πως μία ανάκληση μοντέλου δυναμώνει ή στιγματίζει το brand μίας εταιρίας αυτοκινήτου;

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης