Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό όχημα, ένα πανίσχυρο τετράτροχο το οποίο απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς πελάτες, παρουσίασε η φημισμένη φίρμα από το Maranello.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο δημιούργημα της Ferrari ονομάζεται 488 GT Modificata και προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα. Θα πωληθεί σε παθιασμένους ferrarristi που συμμετέχουν στο Competizioni GT και είναι μέλη του αντίστοιχου Club.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα δεν καλύπτει τις προδιαγραφές FIA, οπότε δεν μπορεί να αγωνιστεί σε πρωταθλήματα. Θα τρέχει μόνο σε ιδιωτικά track days για την απόλαυση των ιδιοκτητών και των οφθαλμών των τυχερών μελών της μάρκας που τυγχάνει να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις.

Η 488 GT Modificata υιοθετεί τεχνολογίες από τις 488 GT3 και 488 GTE. Το αμάξωμα, ο συμπλέκτης και πολλά ακόμα τμήματα είναι από ανθρακονήματα. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός ειδικά εξελιγμένου κιβωτίου ταχυτήτων.

Ο V8 κινητήρας με τα διπλά turbo αποδίδει 700 ίππους, με το όχημα να παράγει περισσότερα από 1.000 κιλά κάθετης δύναμης στα 230 χλμ./ώρα. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει «βιδωμένο» στην άσφαλτο σε περιπτώσεις πολύ υψηλής πίεσης.

Το σύστημα των τροχών είναι ίδιο με αυτό της 488 GT3 Evo, αλλά έχει διαφορετική ρύθμιση, ενώ τα φρένα με δίσκους μειωμένης υπολειμματικής ροπής προέρχονται από την Brembo.

Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί και δεύτερο μπάκετ κάθισμα με ζώνες τεσσάρων σημείων, αγωνιστικό τιμόνι,  σύστημα TPMS για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και της πίεσης των ελαστικών κι ένα V-Box για τις μετρήσεις γύρων και τη λήψη δεδομένων τηλεμετρίας.

Όσο για την τιμή της 488 GT Modificata, ούτε λόγος να γίνεται. Εξάλλου όσοι την αποκτήσουν δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν για τα χρήματα που θα ζητήσει η Ferrari.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης